Βαριές καμπάνες σε 85, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι της διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, για την περίφημη υπο΄θεση με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης.


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές από 13 μήνες ως και τα 6 χρόνια!
 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος  της ΕΛ.ΑΣ. Εντοπίστηκαν δεκάδες πλαστά διπλώματα τα οποία είχαν εκδοθεί τη 2ετία 2009-2010 από την διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε, περισσότερα από 80 διπλώματα δόθηκαν στους υποψήφιους οδηγούς χωρίς αυτοί να πάρουν μέρος στις εξετάσεις. Πολλοί εκ των υποψηφίων ήταν αλλοδαποί, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, πλήρωσαν κατά περίπτωση από 200 έως και 3.300 ευρώ για να τα αποκτήσουν.

Σε τρεις κατηγορούμενους επιβλήθιηκε η ανώτερη ποινή των έξι ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Οι τρεις τους ήταν, κατά το επίμαχο διάστημα, υπάλληλοι στην διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, μεταξύ αυτών ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι σχολών οδήγησης, αλλά και υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες έως 3 χρόνια, με 3ετή αναστολή.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω, που μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι, το Πλημμελειοδικείο αθώωσε τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και δύο γιατρούς, που είχαν δώσει βεβαιώσεις για να εκδοθούν τα διπλώματα, σύμφωνα με τις οποίες αυτοί που είχαν πάρει τα μαϊμού - διπλώματα οδήγησης, ήταν υγιείς.