«Στις 25 Ιανουαρίου, φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο. Αξίες και παραδόσεις που ενέπνευσαν γενιές και κινήματα. Και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του απόψε στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου. 

Όπως πρόσθεσε, «κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας», σημειώνοντας πως «αποδείξαμε όλα τα τελευταία χρόνια, ότι βάζουμε πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες, χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος».

Στην συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν απολογισμό της θητείας του ως πρωθυπουργός, λέγοντας πως, «πήρα αποφάσεις που πόνεσαν και όσους δεν έφταιγαν για τα χάλια της χώρας, οι οποίες ήταν ενάντια και στα δικά μου πιστεύω και στις δικές μας αξίες». Και πρόσθεσε: «Αυτές τις αποφάσεις δεν θα τις έπαιρνα ποτέ, αν δεν είχα παραλάβει μια χώρα που βούλιαζε από αυτούς που την χρεοκόπησαν και μετά έφυγαν. Αποφάσεις που δεν θα έπαιρνα, αν η Ευρώπη με άκουγε από τότε που φώναζα ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα».