Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιμετωπιστεί "όπως του αρμόζει, ιστορικά, ηθικά, εθνικά και παραταξιακά". Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή".


Αναφορικά με την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να ιδρύσει νέο κόμμα, απαντά μονολεκτικά: «έλεος».

Ο κ. Βενιζέλος προτείνει την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, με προγραμματική συμφωνία στο ίδιο πλαίσιο με το 2012, επισημαίνοντας ότι δεν έχουμε την "πολυτέλεια" να πάμε σε διπλές εκλογές.

Παράλληλα, στρέφει τα "πυρά" του στο "Ποτάμι", το οποίο περιγράφει ως "νέα ΔΗΜΑΡ", ενώ προαναγγέλλει μετεκλογικό συνέδριο για την "ριζική ανανέωση και όχι αναπαλαίωση" του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος περιγράφει την πρόταση που του παρουσίασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία, για "φιλική" έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με αντάλλαγμα χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους. Όπως λέει, απάντησε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη για την Ελλάδα και με ευρύτερες επιπτώσεις στην ευρωζώνη, και λίγο καιρό μετά από την εν λόγω συζήτηση ελήφθησαν οι αποφάσεις για το δεύτερο μεγάλο δάνειο των 130 δισ. ευρώ και το PSI.