Επτά άνθρωποι, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ ακόμη 58 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε ένα μαιευτήριο στην πόλη του Μεξικού εξαιτίας διαρροής αερίου από  βυτιοφόρο.


Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος του νοσοκομείου, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Αρκετά βρέφη εντοπίστηκαν ζωντανά στα ερείπια.

Ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Μεξικού, επιβεβαίωσε τους επτά θανάτους. Οι διασώστες ερευνούν τα συντρίμμια αναζητώντας επιζώντες.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, επεσήμανε ότι δεκάδες γυναίκες και παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το μαιευτήριο, κάποιοι από τους οποίους έχουν τραυματιστεί από σπασμένα γυαλιά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταξύ των 58 τραυματιών βρίσκονται 22 παιδιά.

Παράλληλα περίπου το 40% του μαιευτηρίου υπέστη ζημιές από την έκρηξη
Μια διαρροή από το βυτιοφόρο που εφοδίαζε με αέριο το νοσοκομείο πιστεύεται ότι προκάλεσε την έκρηξη, σύμφωνα με αξιωματούχους. «Προσπάθησαν να σταματήσουν τη διαρροή, όμως δεν ήταν δυνατό», σχολίασε ο Μανσέρα.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εξέφρασε τη θλίψη του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.
Πολλές περιοχές της πόλης του Μεξικού δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο φυσικού αερίου και βασίζονται στις παραδόσεις των βυτιοφόρων.
______________________________________________________________________
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ