Απίστευτη υποδοχή από, περίπου, 500 άτομα που έμαθαν ότι, σήμερα, το πρωί, ο Κώστας Καραμανλής θα επισκέπτονταν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι έσπευσαν να εκδηλώσουν την αγάπη τους! Παρόμοια κατάσταση και στα γραφειά της Ν.Δ.!


Ήταν η πρώτη επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού σε επίσημο φορέα από το 2009, αλλά η... δεύτερη που ξανακούστηκε το σύνθημα (πάλι μεμονωμένα) «Ήρθε η Ώρα του Καραμανλή» -η πρώτη ήταν στην ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, από κάποιους συγκεντρωμένους.



Ο πρώην πρωθυπουργός κατέβηκε χαμογελαστός από το αυτοκίνητό του και εκεί τον υποδέχτηκε ο κ. Τζιτζικώστας. Μετά από τις αγκαλιές και τις χειραψίες με τους συγκεντρωμένους, πήγαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη, όπου ο κ. Τζιτζικώστας του πρόσφερε την πολυθρόνα του γραφείου του. Στη συνέχεια, οι δυο άνδρες πήγαν στην αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί όλα τα μέλη, εκλεγμένα και μη, της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» του κ. Τζιτζικώστα.

Με ένα ποντιακό δίστιχο τον υποδέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και αμέσως όλοι προσπάθησαν για μια... σέλφι με τον πρώην πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής δεν είπε όχι σε κανέναν.



Δεν έλειψαν και τα παράπονα: Ο εκπρόσωπος των τευτλοπαραγωγών, Γιάννης Παναγής, ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις τους και τις εξελίξεις στην ΕΒΖ.

Όσον αφορά το λόγο της επίσκεψης, η επισήμανση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, ότι "μετά τη ρήξη του κ. Τζιτζικώστα με την ηγεσία της ΝΔ στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και την εμφατική νίκη του με το εκπληκτικό ποσοστό 71%, το πρώτο συγχαρητήριο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο περιφερειάρχης ήταν του πρώην πρωθυπουργού. Εξάλλου, το καραμανλικό περιβάλλον στήριξε (σε ορισμένες περιπτώσεις και δημοσίως) προεκλογικά τον κ. Τζιτζικώστα, δείχνοντας εμπράκτως την προτίμηση στο πρόσωπό του".



Ο κ. Τζιτζικώστας δεν έκανε δηλώσεις. Υπογραμμιζόταν, πάντως, από το περιβάλλον του, ότι, αν η συνάντηση ήταν σχεδιασμένη, θα είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες έξω απο΄το κτίριο της περιφέρειας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ως επικεφαλής και του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τζιτζικώστα, μετέβη στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ. Εκεί είχε συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και δημάρχους του νομού.



Χαμός και στη Διοικούσα
Παρόμοια υποδοχή έγινε και μπροστά από το κτίριο της διοικούσας, καθώς η Μητροπολίτου Ιωσήφ είχε γεμίσει από νεολαίους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Το βράδυ, στις 8, στο Μακεδονία Παλλάς, ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί στην προεκλογική συγκέντρωση του συνονόματου και συνεπώνυμου ξαδέλφου του, γιου του Αχιλλέα Καραμανλή, που είναι υποψήφιος για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Σέρρες.


Ο Κωστής Καραμανλής θα μιλήσει στους ετεροδημότες Σερραίους της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα υπάρχουν τρεις γενιές Καραμνλήδων: Ο Αχιλλέας, ο Κώστας κι ο Κωστής...