Στο πορτογαλικό ραδιόφωνο Antena 1 (www.rtp.pt/noticias) μίλησε σήμερα ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γεώργιος Κύρτσος για το θέμα των ελληνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την οικονομία, είναι η συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα που απομένουν και να βγούμε από το μνημόνιο. Η έξοδος από το μνημόνιο, είπε ο κ. Κύρτσος, δεν θα είναι το τέλος της προσπάθειας και της επιτήρησης, αλλά θα ανοίξει το δρόμο για την αναδιάρθρωση του χρέους, την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2015-2016 , την έξοδο στις αγορές και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την άποψη του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους του Ελληνικού Δημοσίου κατά 50% δεν βρίσκει ανταπόκριση στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την οικονομία στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Ο κ. Κύρτσος χαιρέτισε την επιτυχία της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, χωρών που άφησαν πίσω τους τα μνημόνια και καλύπτουν ήδη τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες στις διεθνείς αγορές, με καλούς όρους.

Σε ό,τι αφορά τα πιθανά σενάρια για μετά τις εκλογές, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε, ότι σε περίπτωση που η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα, τα πράγματα θα είναι απλά εφόσον θα επαναληφθεί η κυβερνητική συνεργασία κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς. Αντίθετα, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, θα δυσκολευτεί να βρει αξιόπιστους κυβερνητικούς εταίρους γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει την εγκατάλειψη του οικονομικού προγράμματος με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές.