Συμμετοχή ή ακόμη και ανοχή σε κυβέρνηση κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία απορρίπτει το ΚΚΕ, όπως επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. 


Κάλεσε σε στήριξη των ψηφοφόρων στο ΚΚΕ, λέγοντας πως «είναι σίγουρη εγγύηση, σταθερή μαχητική δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων για αυτό πρέπει να είναι πιο δυνατό».

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΚΝΕ στο Σπόρτινγκ, ο Δ.Κουτσούμπας ανέφερε ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα κινηθεί στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, φορτώνοντας τον λαό και την νεολαία με νέα αντιλαϊκά μέτρα και θέλοντας τη νέα γενιά με χαμηλωμένες απαιτήσεις, στόχο που υπηρετούν «η ΝΔ με τον φόβο και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αυταπάτες».

Κάλεσε την νεολαία να απορρίψει την ζωή με ψίχουλα και να διεκδικήσει την ζωή που της αξίζει και χάνει σήμερα για να «κερδοφορούν και να καλοπερνούν μία χούφτα παράσιτα, οι εκμεταλλευτές και τα παιδιά τους».

Είπε ότι την επομένη των εκλογών θα εξακολουθήσουν να είναι παρόντες όλοι οι παράγοντες που έχουν κάνει την ζωή της νεολαίας σφαγείο, όπως η ΕΕ, οι απαιτήσεις των καπιταλιστών για ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα πατήσει στο έδαφος των σαρωμένων εργατικών δικαιωμάτων με την ανεργία να εξακολουθεί να είναι καθημερινός εφιάλτης για χιλιάδες νέους, την «προσωρινή απασχόληση με όρους γαλέρας» να γίνεται μόνιμη και τα εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών της εργατικής οικογένειας να παραμένουν.

H επίθεση στον Τσίπρα

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του για τα προβλήματα της νέας γενιάς «κατάφερε να …«τρολάρει», για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες, να μην πει κουβέντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης», προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει με μελανά χρώματα τα όσα ζει η νεολαία. Αλλά στο πρόγραμμά του δε θα βρει κανείς τη λύση για όσα ζουν σήμερα οι νέοι και οι νέες».

Έθεσε ερωτήματα προς την αξιωματική αντιπολίτευση τι θα κάνει με το μωσαϊκό των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ποιόν αντεργατικό και αντιασφαλιστικό νόμο θα καταργήσει, προσθέτοντας ότι ακόμα και «τα ψίχουλα ελεημοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ για να τα εφαρμόσει πρέπει να φορολογήσει κι άλλο τις λαϊκές οικογένειες, άσχετα αν δεν το λέει».

«Τόσο η λογική της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «αρπάζω από τους φτωχούς για να δώσω στους εξαθλιωμένους». Γιατί φορολογία του κεφαλαίου δεν προβλέπεται ούτε προφανώς στο πρόγραμμα της ΝΔ, ούτε στις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.


Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «πρωτίστως η νεολαία δουλεύει με 3ωρα και 4ωρα. Και αυτοί οι χιλιάδες νέοι ούτε με τα κιάλια δε θα δουν τα 751 ευρώ. Ενώ αυτοί που μπορεί να έχουν μισθό πάνω από 751 θα το δουν να κατρακυλάει προς αυτό το ποσό».