Πολυμελή σπείρα που τους τελευταίους μήνες «έγδυνε» σπίτια, αποθήκες και επιχειρήσεις στην Πιερία εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης.

Ήδη συνελήφθησαν τρεις άνδρες 24 έως 26 χρόνων, από τους οποίους δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα ηλικίας 51 έως 56 ετών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είτε ενεργούσαν από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν κάνει τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις, με την αξία των κλοπιμαίων να εκτιμάται στα 30 χιλιάδες Ευρώ.
Την ίδια ώρα, το ΑΠΕ ΜΠΕ αναφέρει ότι κύκλωμα που εξαρθρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 και κατηγορείται για 53 διαρρήξεις και απόπειρες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, βαρύνεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, με 13 ακόμη διαρρήξεις. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται τέσσερις Αλβανοί, από τους οποίους δυο συνελήφθησαν και κρατούνται ήδη σε φυλακές της χώρας.

Οι δράστες κατηγορούνται ότι έμπαιναν σε σπίτια τις νυχτερινές ώρες, το διάστημα από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2013, αποσπώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοκίνητα κ.ά.

Χ.Λ.