Σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, οι εφημερίδες προβάλουν, στην πρώτη τους σελίδα, τα εξής θέματα:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οι όμηροι του ελβετικού Φράγκου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "όμηροι του ελβετικού φράγκου έχουν καταστεί 65.000 δανειολήπτες, κυρίως στεγαστικών δανείων, οι οποίοι μετά και την πρόσφατη ανατροπή στην ισοτιμία του ελβετικού νομίσματος με το ευρώ χρωστούν στις τράπεζες πολυ περισσότερα από όσα δανείστηκαν, παρά τη μακρόχρονη εξυπηρέτηση των οφειλών τους".

ΕΘΝΟΣ: "Κλειδί το 19% για το εκλογικό αποτέλεσμα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στους ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής, που αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα της εκλογικής βάσης, καθώς φτάνει το 19%, στρέφουν το ενδιαφέρον τους τα κόμματα. Η προσέλκυση αυτού του τμήματος των ψηφοφόρων από τους πολιτικούς αρχηγούς θα κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κάτι ξέρει η Ρωσία για έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε.!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Βορίδης παίρνει τα... όπλα, ο Τσίπρας φοβάται εκλογική νοθεία και η 
Mόσχα στέλνει παρατηρητές και υπόσχεται «στήριξη»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αύξηση φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μισθωτούς, συνταξιούχους που έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ, κυρίως δε σε όσους αποκτούν εισοδήματα από άλλες πηγές όπως ενοίκια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα".

ΕΣΤΙΑ: "Τί θα συμβεί τήν Δευτέρα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά τις εκλογές της Κυριακής θα δρομολογηθούν δύο παράλληλες διαδικασίες. Η μία αφορά στον σχηματισμό Κυβερνήσεως και θα αρχίσει αμέσως, την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. Η άλλη αφορά στην ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και θα αρχίσει από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα συγκληθεί η νέα Βουλή".

Η ΑΥΓΗ: "Φοροελάφρυνση για χαμηλά - μεσαία στρώματα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτηθεί από τις εκλογές με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε «ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση», που θα κινείται στον αντίποδα της φορολογικής πολιτικής της Ν.Δ., παρείχε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Νοσταλγοί σκοτεινών εποχών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα άκρα οδηγεί την πόλωση ο Αντ. Σαμαράς, καλύπτοντας τη ρητορική των σκληροπυρηνικών της Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός υιοθέτησε το ψυχροπολεμικό δόγμα των δύο κόσμων που είχε προβάλει με εμφυλιοπολεμικές αναφορές ο Μ. Βορίδης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμη Πέμπτη στην ΕΚΤ για Ελλάδα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ισχυρό πλήγμα θα είναι για τη χώρα εάν η ΕΚΤ αποφασίσει, μεθαύριο Πέμπτη, να εξαιρέσει τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Spiegel".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα αποκαλυπτήρια της Αμφίπολης

Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση των αρχαιολόγων, σύμφωνα με την οποία, τα οστά που βρέθηκαν στον Τύμβο Καστά, ανήκουν σε πέντε διαφορετικούς νεκρούς. Στην εφημερίδα μιλούν, για τα ευρήματα, πέντε αρχαιολόγοι κι άλλοι ειδικοί, που υποστηρίζουν ότι, με τις ειδικές εξετάσεις οι οποίες θα γίνουν στα οστά, θα ανακαλυφθεί και το φύλλο των νεκρών και η... ηλικία τους, ακόμη και οι διατροφικές τους συνήθειες.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επτακομματική Βουλή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί αλώβητο το προβάδισμα του έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι η επόμενη Βουλή θα είναι Επτακομματική χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυνατό ΚΚΕ ή «λευκή επιταγή» στη συνέχιση του αντιλαϊκού δρόμου;"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στις 26 Γενάρη, μία νέα κυβέρνηση θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να βαδίσει στα ίδια χνάρια, της ΕΕ, των μονοπωλίων. Την επόμενη μέρα, οι νέοι και ο λαός χρειάζονται δυνατό το ΚΚΕ, σίγουρη εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. Δυνατό στη Βουλή για την ταξική πάλη, τη συμμαχία, την ανατροπή!"

ΤΑ ΝΕΑ: "Κοριοί στα κόμματα. Ο χάρτης των υποκλοπών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ιχνη τηλεφωνικών υποκλοπών σε σημεία όπου έχουν την έδρα τους πολιτικά κόμματα κατέγραψε η ειδική συσκευή την οποία είχαν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ». Σε 17.371 μετρήσεις που έγιναν από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου, με το Cryptophone 500, εντοπίστηκαν εκατοντάδες παρεμβολές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε σημεία πολιτικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας - μεταξύ των οποίων η περιοχή των γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού και του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ένα εμβόλιο το χρόνο νικά την αρθρίτιδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με μόνο μία ένεση το χρόνο θα βελτιώνονταν η κίνηση των επώδυνων αρθρώσεων για τους εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα. Θα μειώσει την ανάγκη για παυσίπονα και θα ενισχύσει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, που πλήττει περίπου εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. 

ESPRESSO: Σεξ και πάθη στα κελιά της φυλακής

Η εφημερίδα αναφέρεται στον κρατούμενο Βλαστό και την ερωμένη του Λίτσα.

Kontranews: "Κλείδωσε η αυτοδυναμία για τον Αλέξη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλειδώσει και τις επόμενες μέρες που απομένουν μέχρι την κρίσιμη αναμέτρηση των εκλογών, η διαφορά με τη Ν.Δ. θα διευρύνεται, με δεδομένο ότι το 11% των αναποφάσιστων κατευθύνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο κόμμα που έχει δυναμική τάση εξουσίας".

Star Press: Βόμβες βλαστού για Νένα και Τάσο

Η εφημερίδα αναφέρεται σε υποτιθέμενες οικονομικές σχέσεις του καταδικασμένου Βλαστού, με τη Νένα Χρονοπούλου και τον Τάσο Μητρόπουλο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το βλέμμα στην ΕΚΤ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από τις πλέον σημαντικές συνεδριάσεις της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη. Ο Μ. Ντράγκι, παρά τις αντιδράσεις του Βερολίνου, ετοιμάζεται να αποφασίσει την αγορά κρατικών ομολόγων συνολικού ύψους άνω του μισού τρισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παράταση υπό όρους"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ευρωζώνη είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενο αίτημα της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση του ισχύοντος προγράμματος, αλλά αυτό θα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους και φυσικά την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα".