Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, στις 10:30, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης. Στους τρεις πρώτους μαθητές θα αποδοθεί χρηματικό  έπαθλο – Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 3 Φεβρουαρίου


Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου) ο 14ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας.

Το διαγωνισμό διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το σύλλογο «Οι Φίλοι του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος» και το Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Ο Φιλόλογος». 

Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου από πολλές πόλεις της χώρας. Κάθε τμήμα θα εκπροσωπηθεί από ένα διαγωνιζόμενο μαθητή, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τη σωστή ορθογραφία και την ετυμολογική ερμηνεία μίας λέξης, εντάσσοντάς την παράλληλα σε μία ολοκληρωμένη πρόταση. 

O φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται στη μνήμη της Αναστασίας Γαβριήλογλου - Φιλιπποπούλου, εμπνεύστριας και εμψυχώτριας του διαγωνισμού επί σειρά ετών.
Η εξεταστική επιτροπή που θα αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους αποτελείται από μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ «Ο Φιλόλογος». 

Στους τρεις πρώτους μαθητές που θα διακριθούν θα αποδοθεί χρηματικό έπαθλο 500, 300 και 200 € αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης εδώ