Το FEAST-Funding Entrepreneurship & the Arts with Sustainable Tactics-, ένα πείραμα συλλογικής χρηματοδότησης δημιουργικών projects μέσω της διαδικασίας του crowdfunding, διοργανώνει την πρώτη θεματική έκδοση της διοργάνωσης, στη Θεσσαλονίκη.


Πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το φωτογραφικό κέντρο Stereosis, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 21.00 στον ομώνυμο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα ανοιχτό, δημόσιο δείπνο, που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει και να καθιερώσει μία νέα διαδικασία χρηματοδότησης δημιουργικών projects και καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, σε επίπεδο κοινότητας, μέσω της διαδικασίας του crowdfunding. 

Πως λειτουργεί;
Μία φορά το δίμηνο διοργανώνεται ένα δείπνο όπου παρουσιάζονται 4-5 projects που αναζητούν μικροχρηματοδότηση. Το κοινό, με μία δωρεά 10 €, δικαιούται τη συμμετοχή του στο δείπνο και μία ψήφο. Οι δημιουργοί έχουν 8’-10’ για να παρουσιάσουν το project τους στο κοινό. Στο τέλος της βραδιάς (μετά τις παρουσιάσεις & κατά τη διάρκεια του δείπνου) το κοινό ψηφίζει την ιδέα που προτιμά και ο νικητής παίρνει τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο δείπνο από τις δωρεές των 10€.Η ζητούμενη χρηματοδότηση είναι συνήθως χαμηλή αλλά χρήσιμη ώστε να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα του project ή της επιχείρησης.

Πως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το FEAST;

H συμμετοχή στην εκδήλωση του FEAST είναι ανοιχτή, σε όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει. Όποιος θέλει, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέσω του Facebook event.  Δήλωση συμμετοχής στο FEAST Photography#1 μπορείτε να κάνετε με κλικ εδώ.

Ποιοι αναζητούν χρηματοδότηση στο FEASTPhotography #1;

Τέσσερα φωτογραφικά projects μαθητών και αποφοίτων της Stereosis θα διεκδικήσουν την κοινωνική χρηματοδότηση και την ψήφο του κοινού: 

  1. Η Άρτεμις Πυρπύλη επιθυμεί να χρηματοδοτήσει το επόμενο σκέλος της τριλογίας της με θέμα τον «τόπο» και τίτλο «Ουτοπίες», αποθανατίζοντας 4 πόλεις μινιατούρες σε Ευρώπη και Ασία. 
  2. Το βλέμμα ως πρόσβαση στην ψυχή του ανθρώπου αποτυπώνει η Χρύσα Μανδαλιανού και η οποία αναζητά χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ, που τιτλοφορείται «Feel the floor». 
  3. Τη χειμερινή Σαντορίνη θέλει να καταγράψει φωτογραφικά ο Ζήσης Γιάμαλης, αναδεικνύοντας την άγρια ομορφιά του τοπίου της μακριά από την καλοκαιρινή τουριστικοποίηση.
  4. Τέλος, η Στεφανία Ορφανίδου εμπνέεται από τη φράση του Γάλλου φιλόσοφου, Gaston Bachelard «...οι αναμνήσεις μας είναι όνειρα, το σπίτι του παρελθόντος έχει γίνει μια μεγάλη εικόνα, η μεγάλη εικόνα της χαμένης οικειότητας» και με το έργο της «Intimacy» αναζητά την υποστήριξη για την έκδοσή του.