Της ΧΑΡΑΣ ΛΕΜΟΝΗ

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει προταθεί για πρόεδρος της Βουλής, παρέστη στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης.


Στελέχη της ΝΔ χαρακτήρισαν απαράδεκτο και πρωτοφανές το γεγονός της παρουσίας της προτεινόμενης για πρόεδρο της Βουλής στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής εκφράζει όλους τους βουλευτές και όλα τα κόμματα.

«Αυτά τα δείγματα γραφής δεν είναι καθόλου καλά», είπαν χαρακτηριστικά.

Αύριο στη 1 μ.μ. η κ. Κωνσταντοπούλου θα συναντήσει στη Βουλή τον απερχόμενο πρόεδρο του Σώματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τον οποίο θα ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα του Κοινοβουλίου πριν από την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά ολοκληρώθηκε με δύο όρκους, το θρησκευτικό και τον πολιτικό, η ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι δύο όρκοι ήταν και η αιτία για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην έναρξη της ορκωμοσίας, καθώς έπρεπε να συνταχθούν δύο διαφορετικά Προεδρικά Διατάγματα.

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη.