Τη θέσπιση προγράμματος κατασκευής των αναγκαίων υποδομών που θα επιτρέπουν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση, σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, των ατόμων με αναπηρία προέταξε μεταξύ άλλων σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Άννα Κουκουδέα.


Η κ. Κουκουδέα επισήμανε ότι παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί ειδικά μετά το 2004, η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία παραμένει προβληματική. Η κ. Κουκουδέα ανακοίνωσε τη πρόταση της για τη θέσπιση προγράμματος που θα ενισχύει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ώστε να κατασκευάσουν τις απαραίτητες υποδομές για την ανεμπόδιστη κίνηση των ΑΜΕΑ.

«Πρέπει να αναβιώσουμε το παράδειγμα του 2004, όταν τότε ανακοινώθηκε και υλοποιήθηκε παρόμοιο πρόγραμμα και στο οποίο μετείχαν 40.000 δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς. Δυστυχώς από τότε το πρόγραμμα αυτό δεν συνεχίστηκε. Επιβάλλεται στη σύγχρονη Ελλάδα τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε όλους τους χώρους και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια», τόνισε η κ. Κουκουδέα.

Η ίδια σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να διορθωθεί το λάθος στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ για τα άτομα με αναπηρία που τους υποχρεώνει να πληρώνουν κανονικό φόρο στην περίπτωση που αναγκάζονται να νοικιάσουν άλλο σπίτι, ώστε να μπορούν να διαβιώνουν με άνεση.

Η κ. Κουκουδέα παραδέχθηκε ακόμα ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια έγιναν λάθη, αλλά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπηρέτησε τον θεσμικό του ρόλο ως αντιπολίτευση, παρά μόνο ζητούσε συνέχεια εκλογές:

«Για να λειτουργήσει η δημοκρατία, πρέπει να συμβάλλουν όλοι. Ο καθένας στο ρόλο του για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον πολίτη. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που έκανε είναι να ζητά συνεχώς εκλογές χωρίς να αξιοποιεί τον θεσμικό του ρόλο, κρίνοντας και προτείνοντας βελτιώσεις στα νομοσχέδια» δήλωσε η κ. Κουκουδέα.

Εξάλλου η κ. Κουκουδέα συνομίλησε για λίγα λεπτά με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στα γραφεία της ΝΟΔΕ με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος.