Βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε για σήμερα, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015. 


Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα κυμανθεί στους -1 βαθμούς), 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Μακεδονία και την Θράκη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε καλό καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί έως και 7μποφόρ και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες όπου στην Κρήτη πιθανόν να είναι ισχυρές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν φτάνοντας τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται παροδικές νεφώσεις και πιθανόν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι υα φτάσουν τα 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.