Με τον πρόεδρο και εκπροσώπους των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης συναντήθηκε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ευκαιρία της προεκλογικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του ΟΕΕΘ Ιωάννη Μανδρίνο για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φορολογικά – ασφαλιστικά – αναπτυξιακά – επενδυτικά και ιδιαίτερα την καταστροφική επίδραση του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις καθώς και την παντελή αδιαφορία των τραπεζών για τη χρηματοδότησή τους προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η αγορά.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε και για τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, όπως είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση κατασκευής του μετρό, τα έργα υποδομής που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της πόλης από τα νησιά, η ανάγκη επέκτασης του Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, το παρεμπόριο που αποτελεί μάστιγα για το υγιές εμπόριο κτλ.

Τέλος, τονίσθηκε η ανάγκη αναβάθμισης της ΔΕΘ μέσω της ενίσχυσής της με περισσότερες κλαδικές εκθέσεις.

Ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε με μεγάλη προσοχή τα ανωτέρω προβλήματα, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα και δήλωσε ότι το κόμμα του θα τα μελετήσει και θα εργασθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσής τους.