Σκληρό ντέρμπι στη Β Θεσσαλονίκης για τη μία έδρα του Ποταμιού: Κατερίνα Μάρκου και Νίκος Νυφούδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους προεκλογικά, συγκρούστηκαν σε επίπεδο ψήφων το βράδυ των εκλογών και... συνεχίζουν με ανακοινώσεις.


Η Κατερίνα Μάρκου είναι η "μεταγραφή" του Ποταμιού από τη Δημοκρατική Αριστερά, μετά την ανεξαρτητοποίησή της. Είχε διαφωνήσει με την πολιτική του Φ. Κουβέλη. Έναν μήνα πριν τις εκλογές, εμφανίστηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε τετ α τετ στην περιοχή του Λαγκαδά. Το Ποτάμι δεν είχε ανακοινώσει κάτι, αλλά η κ. Μάρκου είχε φροντίσει να μοιράσει σε όλα τα ΜΜΕ τις σχετικές φωτογραφίες.



Ο Νίκος Νυφούδης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Σπύρου Βούγια, κατήλθε στον πολιτικό στίβο το 2009 και διεκδίκησε το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ήταν... πολύ σκληρός για να πεθάνει. Αποδείχτηκε ακόμη πιο σκληρός και το 2014. Ο Νυφούδης, στο μεταξύ, είχε μετακομίσει στο Λονδίνο, όπου ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. Επανήλθε με το Ποτάμι και, παρά το ότι δεν είχε επαφή με τη... χώρα (πολύ περισσότερο με την αγροτική Β Θεσσαλονίκης), χτύπησε στα ίσια την Κατερίνα.

Μιλάμε για πρωτιά με... διαφορά στήθους: 2652 ψήφοι στην Κατερίνα Μάρκου, 2619 ψήφοι στον Νίκο Νυφούδη, με 5 εκλογικά τμήματα να απομένουν. Βέβαια, οι δυο τους είχαν τις δικές τους πληροφορίες.

Έτσι, νωρίς το απόγευμα, η κ. Μάρκου ανακοίνωνε: "Έδωσα με τους πολίτες της Β Θεσσαλονίκης μαραθώνιο αγώνα, με διαρκή παρουσία παντού, πόρτα-πόρτα, έναν αγώνα που το καθαρό αποτέλεσμα δικαίωσε πανηγυρικά.  Γιατί ο αγώνας ήταν τίμιος, καθαρός, ειλικρινής, αψεγάδιαστος, καθαρά κινηματικός. Ήταν Με τους Πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης, Για τους Πολίτες της Β Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν για τους κολλητούς, δεν ήταν για τους δικτυωμένους, δεν ήταν για τους μπαγαπόντηδες, δεν ήταν για τους επαγγελματίες πολιτευτές. Αυτοί και οι πρακτικές τους μπήκαν σήμερα οριστικά στο περιθώριο"...

Και πρόσθεσε με νόημα: "Η προσπάθεια μας, και το τονίζω αυτό ιδιαιτέρως, επιβραβεύτηκε και αναγνωρίστηκε αναλογικά σε όλη την περιφέρεια, σε όλους τους δήμους, κι αυτό δείχνει την καθαρότητα, την εγκυρότητα και την αξία του αποτελέσματος που πετύχαμε".



Νωρίτερα, ο Ν. Νυφούδης, είχε αναρτήσει στο Facebook (ως... γνήσιο τέκνο των social media) τη δική του ανάρτηση:

"Δώσαμε μαζί μια καθαρή και έντιμη μάχη. Για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της Β Θεσσαλονίκης. Με λόγο θετικό, με ιδέες και προτάσεις για το αύριο. Τίποτα που να θυμίζει το παλιό, που αργά ή γρήγορα θα αποτελεί παρελθόν", έλεγε, επίσης, με νόημα και προσέθετε:

"Είμαι πραγματικά υπερήφανος που ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ο τόπος καταγωγής μου, ο τόπος που μεγάλωσα, τίμησε το Ποτάμι με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά. Έστειλε το μήνυμα ξεκάθαρα".

Για τις μετέπειτα κινήσεις του,  ξεκαθάριζε: "Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ σημαντικές ώστε ο τόπος μας να έχει για πρώτη φορά εκλεγμένο βουλευτή στο Κοινοβούλιο. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα. Θα σας κρατώ ενήμερους για τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για το τελικό αποτέλεσμα".