Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας 51χρονος άνδρας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για τον «πρωταγωνιστικό» του ρόλο σε αιματηρό επεισόδιο, τον περασμένο Δεκέμβριο, έξω από κεντρικό μπαρ της πόλης.


Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε, ο φερόμενος ως δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με θαμώνες και εργαζόμενους του καταστήματος στο οποίο διασκέδαζε. Στη συνέχεια έφυγε από το μαγαζί, για να επιστρέψει λίγο αργότερα, κρατώντας μία κυνηγητική καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε μία φορά εναντίον 30χρονου υπαλλήλου, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.

Ο 51χρονος συνελήφθη μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του, όπου βρέθηκαν μία κυνηγητική καραμπίνα και 9 φυσίγγια, για τα οποία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια.

Στα χέρια των αστυνομίας έπεσαν όμως και δύο Αλβανοί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών τους που έγινε τον Αύγουστο του 2012 στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δυο αδέλφια ηλικίας 19 και 24 ετών, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε συμπλοκή περίπου 20 ατόμων, επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, ένα εκ των οποίων έφερε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι στο θώρακα.