Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και κατά περιόδους στα βόρεια  με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κατά διαστήματα πυκνές στα βορειοδυτικά ορεινά και ημιορεινά αναμένονται σήμερα, Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 10, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας όπου κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι, από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 4 με 8 βαθμούς χαμηλότεροι.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειότερων περιοχών οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 6 με 8 στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικε΄ς καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι, νότιοι - νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμορμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία βελτίωση στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 με 9 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια κατά περιόδους θα είναι ισχυρές αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, στα Δυτικά 5 με 7 και στα αντολικά 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίου 9 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.