«Όταν ο λαός απαντά στις δημοκοπήσεις ότι θεωρεί εγγύηση το ευρώ, κυρίως έχει στο μυαλό του κάποιες καταθέσεις που μπορεί να χάσει, μια συμφορά που μπορεί να του έρθει. Το ΚΚΕ δεν θέτει τυχοδιωκτικά γενικά κι αφηρημένα έξοδο μόνο από το νόμισμα, από το ευρώ». 


Αν η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ δεν συνδυαστεί με συγκεκριμένο σχέδιο - πρόγραμμα στην οικονομία, στην κοινωνία, με νέα κοινωνική οργάνωση, σοσιαλιστική, δηλαδή με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία, τότε θα είναι τυχοδιωκτισμός, πορεία στα τυφλά. Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για όλα τα παραπάνω, αλλά και για το ότι δε θα αφήσει το λαό μόνο του. Θα είναι δίπλα στους αγώνες για διεκδικήσεις, για έξοδο από την κρίση προς όφελός του»  τονίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,   σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Διευκρινίζει , ότι στην υποθετική περίπτωση που μια κυβέρνηση φέρει στην Βουλή νόμο επωφελή για τον λαό, το κόμμα του  θα τον ψηφίσει και πρόσθεσε ότι και το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί προτάσεις νόμου και για τους ανέργους και για τους ΕΒΕ και για τους αγρότες και για τη φορολογία κ.α. Ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά επίσης, ότι το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου θα επηρεάσει τους συσχετισμούς, όσων κινούνται μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ.