Ως τα σκαλιά του Συνεδριακού Κέντρου Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ, είχε κόσμο, απόψε, στην ομιλία του γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Θεσσαλονίκη.


Το ΚΚΕ ήταν ιδιαίτερα δυναμικό (όπως πάντα) και σ' αυτήν τη συγκέντρωση. Κάθε γωνία της αίθουσας γέμισε με κόσμο. Το ίδιο έγινε και με το αίθριο, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που άκουσαν τελικά την ομιλία έξω από το Βελλίδειο. 

Στο χώρο έφτασαν με μαζική προσυγκέντρωση και πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα, οι κλαδικές Οργανώσεις του Κόμματος και οι νεολαίοι της ΚΝΕ. Με τα συνθήματά τους, ξεσήκωσαν το κέντρο της πόλης: «Κανένας φόβος, καμία ανοχή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή».  



«Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας. Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα «που είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν και αποφασισμένα να οδηγήσουν το λαό στο εκμεταλλευτήριο της πλουτοκρατίας» και επισήμανε ότι «όσοι νιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, αγωνιστές μπορούν να φτάσουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι την επομένη των εκλογών μια νέα κυβέρνηση με αυτοδυναμία, ή με συνεργασία θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, για να βαδίσει -όπως είπε- στις ίδιες ράγες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του χρέους που γίνεται θηλιά στο λαιμό του λαού. 



Προέβλεψε ότι στη νέα κυβέρνηση, που όπως όλα δείχνουν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξήσει τα κέρδη στα μονοπώλια, την ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα στα λαϊκά στρώματα και πρόσθεσε: 

«Την επόμενη μέρα λοιπόν κυβέρνηση θα υπάρχει, αλλά το κρίσιμο για το λαό είναι και τι αντιπολίτευση θα υπάρχει. Αν θα υπάρχει δυναμική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση με δυνατό το ΚΚΕ».


_____________________________________________________________________________
Οι φωτογραφίες είναι από το 902.gr