Στην φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού μετά τις απολογίες τους στον εφέτη ειδικό ανακριτή για βαριές κατηγορίες.

Εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και σωρεία αδικημάτων σχετικά με την κατοχή και προμήθεια όπλων και εκρηκτικών.

Οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού αρνήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή οποιαδήποτε σχέση τους με ενέργειες που αφορούν τρομοκρατική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για βαριές κατηγορίες φέρονται να αρνούνται το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, υποστηρίζοντας ο μεν απότακτος αστυνομικός ότι δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή σε όσα του αποδίδονται, ο δε αλλοδαπός αποδεχόμενος μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος πως η αιτία που ενεπλάκη στην υπόθεση Ξηρού είναι η σχέση του με τον αλβανό υπήκοο συγκατηγορούμενό του, τον οποίο γνώρισε το 2006-2007 στην Αθήνα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι για λόγους «ηθικής υποχρέωσης» εξυπηρέτησε τον δραπέτη Ξηρό νοικιάζοντας για λογαριασμό του βαρυποινίτη το σπίτι στην Ανάβυσσο.