Ο Ηρακλής έπαιξε σαν ίσος προς ίσο τον Αστέρα Τρίπολης και παρά το 1-1 στο «Καυτανζόγλειο» θα πάει στην Τρίπολη την Τετάρτη (27/1, 19:30) για να διεκδικήσει την πρόκριση στην οκτάδα του Κυπέλλου.


Oι οπαδοί του Ηρακλή έδωσαν βροντερό «παρών» στο Καυταζόγλειο στάδιο, σε ένα παιχνίδι που έγινε μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Οι οπαδοί του «γηραιού» μην ξεχνώντας τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2011, όταν ο Ηρακλής είχε υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική, σήκωσαν  πανό εναντίον του προέδρου του Αστέρα και της Super League, Γιώργου Μποροβήλου και του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον διαιτητή Μάνταλο να φεύγει ισάριθμες φορές στα αποδυτήρια, ζητώντας να κατέβει το πανό. Όπως το πρώτο, έτσι και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δεκάλεπτη καθυστέρηση.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΣΚΟΡΕΡ: 79' Κυριακίδης / 49' Γκοϊάν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 59' Στάμου / 25' Ρόλε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (46' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (75' Μπουκουβάλας), Αγγελούδης (46' Τσιλιγκίρης), Περόνε.
Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Ρόλε (84' Έντερσον), Μούκαμ (75' Γιαννιώτας), Νίκο Φερνάντεθ, Μπαράλες (90' Πάρα).
Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

 Ολυμπιακός - Τύρναβος 2-0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας με 3-0 του Τυρνάβου στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στις 28/1 στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Οι γηπεδούχοι πήραν πολύ νωρίς το προβάδισμά στο σκορ όταν στο 3΄ ο Μπενίτες με ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 26΄ ο Διαμαντάκος έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπενίτες με τον Παραγουανό επιθετικό να νικάει και πάλι στο τετ α τετ τον Πρίφτη δίνοντας προβάδισα δύο τερμάτων στην ομάδα του.. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μιλιβόγεβιτς στο 84΄ με απευθείας σουτ μετά από γύρισμα του Ντουρμάζ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η επανεμφάνιση του Ολαϊταν στους αγωνιστικούς χώρους για πρώτη φορά μετά από περίπου 11 μήνες.

Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Κέρκυρας με την ΑΕΚ στο νησί των «Φαιάκων» για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αναδειχθεί στο 2ο μεταξύ τους αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου (17:00). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 59΄ με τον Βενέτη, για να ισοφαρίσει στο 68΄η ΑΕΚ με αυτογκόλ του Φάμπιο.

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-0 

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. 


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λουσέρο στο 42’, με τον Καρέλη να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’, δίνοντας μικρό προβάδισμα για πρόκριση στους «πράσινους».