Το όνομα της είναι συνδυασμένο γλυκά με την ιστορία της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η ζωή της πέρασε από φουρτούνες, προσωπικές, φουρτούνες εθιστικές που βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να τις ξεπεράσεις. Ένα γλυκό όνομα, καλοσυνάτο, αγαπημένο, που όμως ζει μια πίκρα, αυτή της φυγής στη ξενιτιά του μονάκριβου παιδιού της. Ο λόγος για την Βασιλική Τερκενλή, μια δυνατή γυναίκα, που αποφάσισε να θέσει εαυτόν στα δημόσια πράγματα της χώρας, ως υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το «Ποτάμι»!


«Τρείς είναι οι λόγοι που με έκαναν να βάλω υποψηφιότητα, ο πρώτος είναι η δικαιοσύνη, ο δεύτερος η παιδεία και το τρίτος η εργασία. Ειδικά τον τρίτο λόγο, τον βιώνω προσωπικά καθώς ο γιός μου, 27 χρονών, ζει και εργάζεται στη Σκωτία επειδή στη χώρα μας, εμείς οι μεγάλοι δεν καταφέραμε να έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας», λέει στο «SN» η κ. Τερκενλή.

Είναι μια γυναίκα δραστήρια, επί 13 χρόνια δικηγόρος και έπειτα ήρθε η ενασχόληση με τις επιχειρήσεις. Μία γυναίκα δραστήρια και έξυπνη που όμως βρέθηκε στον άσχημο κόσμο του εθισμού για κάποιο, ευτυχώς για εκείνην, σύντομο χρονικό διάστημα.

«Κύλισα, μπλέχτηκα, αλλά κάποια στιγμή ξύπνησα και ξέφυγα. Από τότε έχω αφιερώσει τη ζωή μου στον τομέα της απεξάρτησης. Σπούδασα, ψυχολογία για να μπορέσω να αφιερώσω τον εαυτό μου στον τομέα της απεξάρτησης και αυτό κάνω μέχρι σήμερα» αναφέρει η ίδια. 

Στα 54 της χρόνια η Βασιλική Τερκενλή αποφάσισε να μπει στη πολιτική για τους εξής τρεις λόγους: Δικαιοσύνη, παιδεία και εργασία. «Τη δικαιοσύνη την γνωρίζω καλά, άλλωστε 13 χρόνια την υπηρέτησα. Έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Όσο για τη παιδεία, θεωρώ ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας άφησαν χωρίς παιδεία και ένας λαός χωρίς παιδεία γίνεται εύκολα έρμαιο. Η εργασία είναι το σημαντικότερο αγαθό μετά την υγεία. Χωρίς εργασία χάνεσαι, χωρίς εργασία λιώνεις και αν δεν λιώνεις εσύ, λιώνουν οι δικοί σου, όπως ο κάθε γονιός που βλέπει το παιδί του άνεργο ή να μεταναστεύει» εξηγεί η κ. Τερκενλή.

Όσο για την επιλογή του Ποταμιού, είναι ξεκάθαρη: «Το ποτάμι πιστεύει στον διάλογο, στις μικρές και μεγάλες συμμαχίες , πιστεύει στη συνωμοσία του καλού, όμως όλα αυτά δεν μπορούν να έχουν πρωταγωνιστές αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στο ναυάγιο ή αυτούς που δεν κατάφεραν να το αποτρέψουν, παροτι τους δόθηκε η ευκαιρία. Και όπως λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης, θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα, χωρίς όμως να γκρεμίσουμε τη χώρα».

* Στη φωτογραφία με τον γυμναστή και ιδιοκτήτη του γυμναστήριου Aqua Forum,Τάσο Δημητριάδη, που τους ενώνει μια παλιά και δυνατή φιλία.