Με μια ματιά μπορείτε να δείτε τα σημερινά (Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "UFO στην Αθήνα"

Η εφημερίδα γράφει "πολιτικά UFO έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα το Σάββατο! Αφού διέπρεψε ως «καπετάνιος του Τιτανικού», βυθίζοντας τη χώρα, ο Γ. Παπανδρέου αυτή τη φορά έδωσε την εικόνα ότι έρχεται από το Διάστημα".

ΕΘΝΟΣ: "«Πυρηνικό» χτύπημα για τους «Πυρήνες»"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι βρέθηκε "βαρύ οπλοστάσιο και εκρηκτικά τρομακτικής ισχύος στο κρησφύγετο Ξηρού. Σαρωτικές έρευνες για τη γυναίκα-μυστήριο και τον ενοικιαστή της γιάφκας. Ο άγνωστος «Γιώργος» και το καλάσνικοφ με τον διπλό γεμιστήρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σε ρόλο «Ψευτοβατάτζη» ο Παπανδρέου!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ποιες παγκόσμιες δυνάμεις τον θέλουν «τρίτο κόμμα» για να καταστρέψει τελείως τη μεταπολίτευση με το απόλυτο ηλεκτροσόκ!!!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "10 «μαύρες τρύπες» στις υποσχέσεις του Τσίπρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολλαπλές αντιφάσεις και άγνοια - αδιαφορία έναντι του διεθνούς περιβάλλοντος περιείχε η ομιλία το Σάββατο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα με την οποία έκανε ένα αδρό περίγραμμα του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Νέα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αρχίζουν ουσιαστικώς από σήμερα. Αφ΄ενός διότι οι ημέρες των εορτών δεν προσφέρονται για την διενέργειά τους, κυρίως όμως διότι μέχρι προχθές δεν είχε ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο".

Η ΑΥΓΗ: Δεν θα γυρίσουμε στο 2009 θα τα αλλάξουμε όλα!"

Η εφημερίδα γράφει "στις 25 Ιανουαρίου δεν αντιπαρατίθενται απλώς δύο εναλλακτικές προτάσεις, αναμετρώνται δύο κόσμοι".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πέντε αγκάθια για τη νέα κυβέρνηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο Eurogroup, που συνέρχεται στις 26 Ιανουαρίου, η νέα κυβέρνηση θα πάρει μια πρώτη γεύση από τις προθέσεις των δανειστών για τα ζητήματα που άφησε ανοιχτά η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ακραία πόλωση σε ρευστό σκηνικό

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας ανεβάζουν τους τόνους , ενώ επανέρχεται το Grexit μέσω Βερολίνου.

ΤΑ ΝΕΑ: "Το φάντασμα της 2ης κάλπης. Στη μέγκενη της πόλωσης τα μικρότερα κόμματα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με σύνθλιψη κινδυνεύουν τα μικρά και μικρότερα κόμματα από το σκηνικό ακραίας πόλωσης που διαμορφώνεται ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και το οποίο επαναφέρει την απειλή της επανάληψης του σεναρίου των διπλών εκλογών του 2012".

ESPRESSO: Ποιος θα εισπράξει το 1.000.000

Η εφημερίδα αναφέρεται στη σύλληψη του Ξηρού και την επικήρυξή του, καθώς και για το ποσό με το οποίο είχε επικηρυχθεί. 

Kontranews: "Ο Σαμαράς προσπαθεί να κλείσει το Kontra Channel και να βάλει στη φυλακή τον Αιμίλιο Λιάτσο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη μοναδική ανεξάρτητη φωνή στο χώρο της τηλεόρασης, το kontra channel, που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημα στους ξένους τοκογλύφους και τους ντόπιους δοσίλογους, αλλάζοντας ριζικά το σκηνικό φόβου και τρόμου που είχαν διαμορφώσει τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες της διαπλοκής που είχαν αναλάβει εργολαβικά, την μαύρη προπαγάνδα της τρόικας, βάζει τώρα στο στόχαστρο η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά".

Star Press: Τοκογλύφοι τσάκισαν στο ξύλο γνωστό ηθοποιό

Σύμφωνα με την εφημερίδα "του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του". Για τον ηθοποιό επισημαίνει ότι "ο τζόγος και τα χρέη τον κατέστρεψαν".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τι ελπίζουν, τι φοβούνται οι επιχειρήσεις το 2015"

Η εφημερίδα τονίζει "την υιοθέτηση ενός σταθερού, δίκαιου και διαφανούς συστήματος φορολογίας, λιγότερη γραφειοκρατία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στοπ στα μέτρα λιτότητας και στήριξη των business plan από την πλευρά των τραπεζών ζητούν οι επιχειρήσεις, που έχουν ήδη εξαντλήσει τη φαρέτρα τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης με μέτρα, από περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας μέχρι αναδιάρθρωση και εξωστρέφεια".