Με την πρώτη μέρα του νέου πρωθυπουργού -αλλά και του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ασχολούνται τα σημερινά (Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αρχισαν τα δύσκολα για τον Αντώνη"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Αντώνη Σαμαρά. Μετά τη βαριά ήττα της Κυριακής, η Συγγρού, όπου βρίσκεται η έδρα της Ν.Δ., μοιάζει με χύτρα που βράζει και το μόνο ερώτημα πλέον είναι αν υπάρχει κάποιος και ποιος είναι αυτός που θα σηκώσει το καπάκι για να μη γίνει έκρηξη".

ΕΘΝΟΣ: "Τα πρόσωπα κλειδιά στη νέα κυβέρνηση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τη συγκρότηση τεσσάρων υπερυπουργείων, τα οποία θα αποτελέσουν τον μοχλό των παρεμβάσεών της, προχωρά η νέα κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χθες την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ορκίστηκε πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Χωρίς Θεό και σταυρό ο Τσίπρας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε να εφαρμόζει το Μυστικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!!! Την πρώτη κιόλας μέρα κατήργησε τον θρησκευτικό όρκο! Εν συνεχεία επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπό τις ιαχές ακροαριστερών υπέρ του ΕΑΜ! Και έπεται συνέχεια..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτο κρας τεστ για Τσίπρα στις 12 Φεβρουαρίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο πρώτο σκληρό τεστ πέρασε στο χθεσινό Eurogroup η επιχειρηματολογία της νέας κυβέρνησης ΑΝ.ΕΛ. - ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό πρόγραμμα και την αναδιάρθρωση χρέους πριν καν οι οικονομικοί υπουργοί αναλάβουν επισήμως τα χαρτοφυλάκιά τους".

ΕΣΤΙΑ: "Η Κεντροδεξιά απέτυχε να προσφέρει ευημερία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις παγιδεύθηκε στην συνταγή που η ίδια αποκαλούσε «ήπια προσαρμογή», η οποία απεστέρησε την δυνατότητα των μεγάλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούσαν οι καιροί".

Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης"

Η εφημερίδα σημειώνει "κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας 162 ψήφων διαμορφώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ορκίζεται σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα λειτουργεί μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συναίνεσης, τουλάχιστον όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Νέοι καιροί ξημερώνουνε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δυνατό πολιτικό συμβολισμό ενέχει ο πολιτικός όρκος του νέου πρωθυπουργού, πόσο μάλλον που ενημέρωσε γι΄αυτό τον αρχιεπίσκοπο ενώ ήταν και αίτημα μερίδας ιεραρχών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"

Η εφημερίδα επισημαίνει "κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με κοινοβουλευτική πλειοψηφία 162 βουλευτών συγκροτεί, έπειτα από συμφωνία με τον κ. Πάνο Καμμένο, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ορκίστηκε χθες πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι επικρατέστεροι για τα κρίσιμα υπουργεία

Ρεπορτάζ για το ποιοι θα αναλάβουν υπουργοί, έχει η εφημερίδα. Όπως λέει, όλα θα γίνουν με διαδικασίες εξπρές και το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα έχει τουλάχιστον ένα χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Και εγένετο κυβέρνηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, και επτακομματική Βουλή, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 149 έδρες και οδεύει σε συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, που έχουν 13 έδρες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ, συνεπές σε όσα έλεγε και πριν από τις εκλογές, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσει τη συσπείρωση δυνάμεων, που σε αυτή τη φάση πραγματοποίησε, για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε στο λαό, να υπάρξει δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση υπέρ του λαού και στη Βουλή, με τις προτάσεις του, αλλά πάνω από όλα στο κίνημα για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία για το σήμερα και για την προοπτική".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στο παρά πέντε"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ως το παρά πέντε συνεχίζονταν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση της κυβέρνησης, που θα διαθέτει 162 βουλευτές μετά τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρωταγωνιστές εκτιμάται ότι θα είναι οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Βαρουφάκης και Γιώργος Σταθάκης. Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ".

Espresso: Σάλος με τα σκυλάκια για τους Γερμανούς κτηνοβάτες

Η εφημερίδα δίνει συνέχεια στο χθεσινό της θέμα.

Kontranews: "Αλέξη πούλα τα 3 τζετ του Σαμαρά με τα οποία έκοβαν βόλτες παρέα με τον Βενιζέλο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνει ο νέος πρωθυπουργός, για να δει ο κόσμος, ότι τώρα με τη νέα κυβέρνηση, «κάτι» αρχίζει να αλλάζει, προς το συμφέρον του λαού, είναι να ασχοληθεί με τα απλά πράγματα, αυτά που προκαλούσαν το λαό και για την κατάργηση των οποίων δεν χρειάζονται λεφτά, παρά μόνο αποφάσεις".

Star Press: Έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο του Ντέμη Ρούσσου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στοίχημα η οικονομία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολιτών για καλύτερες μέρες στην οικονομία «επένδυσε» την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές. Το ζητούμενο πλέον, για το καλό της χώρας, είναι να μη διαψευσθούν αυτές οι ελπίδες και η ελληνική οικονομία να εδραιώσει τη θέση της στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε διάλογο υπό όρους"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοικτοί σε διάλογο με τη νέα κυβέρνηση, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστές όλες οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τη χώρα μας, στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων διάσωσης, εμφανίστηκαν χθες κοινοτικοί αξιωματούχοι και εταίροι στις πρώτες αντιδράσεις τους στο Eurogroup μετά τις εκλογές".