«Το τι θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου θα το καθορίσει ο λαός. Δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλές εκλογές, δεν μπορεί να υπάρχει ακυβερνησία, πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική, πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής, εγγυητής».


Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, με την οποία ξεκίνησε τις περιοδείες του στο Λεκανοπέδιο.  Πρόσθεσε ότι ο εγγυητής πρέπει  «να οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνευθύνης και στην εφαρμογή της πολιτικής ασφαλούς εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση. Αυτός μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ».

Υπογράμμισε δε ότι αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια διαχείριση της κρίσης και της διαπραγμάτευσης, αλλά το μέλλον της χώρας, της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, των δικαιωμάτων, της απασχόλησης , το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, η προστασία του κοινωνικού κράτους, των αδύναμων ομάδων. 

«Αυτό που προτείνουμε», τόνισε, «δεν είναι μια τεχνοκρατική πλατφόρμα, αλλά το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την επόμενη δεκαετία. Αυτό είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη χώρα, την έχουμε, την προτείνουμε, μπορούμε να την εγγυηθούμε».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «οι εκλογές είναι εκλογές εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο και γι' αυτό και για την παράταξη, γιατί η μοίρα της πατρίδας είναι ταυτισμένη ιστορικά με τη μοίρα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.