«Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός καλείται με τη ψήφο του να γράψει ιστορία» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ελληνική έκδοση της The Huffington Post (www.huffingtonpost.gr).


Σημειώνει, επίσης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας ιστορικής αλλαγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο δαίμονας, η μεγάλη απειλή για την Ευρώπη, αλλά η φωνή της λογικής, αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι το κόμμα του «δεν αντιμετωπίζεται πια ως μεγάλη απειλή, όπως το 2012, αλλά ως πρόκληση αλλαγής», εκτός από μια μικρή μερίδα, που «με κέντρο τη συντηρητική ηγεσία της γερμανικής κυβέρνησης και ένα μέρος του λαϊκιστικού Τύπου, επιμένει στο ξαναζεσταμένο φαγητό των φαντασμάτων και του Grexit».

Πρό(σ)κληση για ντιμπέιτ

Εξάλλου, με δήλωσή του, ο Αλ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να ανταποκριθεί σε έναν καθαρό και ανοιχτό δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο, σε εθνική εμβέλεια, μπροστά στον υπέρτατο κριτή μας: τον ελληνικό λαό».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να σταματήσει άμεσα «την εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό και να μιλήσει για τα δικά του σχέδια εμπέδωσης του μνημονιακού καθεστώτος στην Ελλάδα, όπως αυτά περιγράφονται και στο περιβόητο μέιλ Χαρδούβελη το οποίο δεν τολμά να αποκαλύψει».

Σε ανεπίσημο σημείωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει σειρά δηλώσεων ξένων αξιωματούχων που τονίζουν, ότι ζήτημα grexit δεν υφίσταται και τονίζει, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν εκβιάζει την Ευρώπη με τρομοκρατικά σενάρια». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας καταρρέει και η νίκη του στις ελληνικές εκλογές αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά ως η μεγάλη ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί αυτή η πολιτική.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι «μόνο ο κ. Σαμαράς τολμά να συνδέει την επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».