Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 θα αρχίσουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Όπως έγινε γνωστό από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, οι προσφορές  θα λήξουν στις 28 Φεβρουαρίου 2015.


Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:


  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. 
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  
  3. διαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.  

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων. Επομένως όλα τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 18/1/2015. Το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του ίδιου νόμου, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείνει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα λειτουργήσουν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015,  να είναι από τις  11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.