Δεκαοχτώ συνολικά οι θαρραλέοι που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού κατά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων.


Ο Νίκος Ταρνανίδης, 13χρονος μαθητής της Α’ Γυμνασίου, έπιασε φέτος το σταυρό, κατά τον καθαγιασμό των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Αγίας Σοφίας. 

Ο Νίκος Ταρνανίδης κατάγεται από τα Γιαννιτσά, όπου βουτούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, και μετακόμισε με την οικογένειά του πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, «βούτηξε γιατί ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αγάπης στον κόσμο». 

Συνολικά 18 άτομα, τα οποία επέβαιναν στο πλοιάριο «Ερμής» που είχε δέσει μπροστά στην παραλία, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν το Σταυρό, μετά την κατάδυσή του από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.  

Χοροστατούντος του μητροπολίτη, ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών.

  • Η φωτογραφία είναι από το seleo.gr