Μόνον ο Μιχάλης Γεράνης κατέβηκε, τελικά, για πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας και, όπως ήταν φυσικό, εξελέγη...


Νωρίτερα, ο Δημ. Κούβελας είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του, μπροστά στο να μη διαρραγεί η ενότητα των "γαλάζιων" αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Στις σύντομες τοποθετήσεις των υποψηφίων για το δ.σ., η κύρια διαφοροποίηση ήταν για τη χρησιμότητα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Ευκαρπίας (στο ΤΙΤΑΝ), κατά της κατασκευής του οποίου τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος (επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ) Καλαμαριάς Μαν. Λαμτζίδης. Τελικά, ο κ. Λαμτζίδης, που ήταν υποψήφιος για την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦοΔΣΑ, δεν εξελέγη...



Πρόεδρος επανεξελέγη ο Μιχάλης Γεράνης που ήταν και μοναδικός υποψήφιος με 53 ψήφους και 6 άκυρα ενώ ψήφισαν 59 από τους 67 εκλέκτορες.

Για την εκτελεστική επιτροπή εκλέχτηκαν οι :
  1. Κυρίτσης Βασίλειος δήμαρχος Κασσάνδρας          51 σταυρούς
  2. Στάμκος Γρηγόριος  δήμαρχος Πέλλας                    51 σταυρούς
  3. Ντούρος Δημήτριος  δημ. σύμβ. Κατερίνης           48 σταυρούς
  4. Μπουτάρης Ιωάννης δήμαρχος Θεσσαλονίκης    43 σταυρούς
  5. Παπαδόπουλος Βασίλης δημ. σύμβ. Βέροιας       43 σταυρούς
  6. Μουρατίδης Νικόλαος δημ. σύμβ. Ηράκλειας    41 σταυρούς
Ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς Λαμτζίδης Μανώλης πήρε 8 σταυρούς και δεν εξελέγη.
Ως αναπληρωματικά μέλη της ΕΕ εκλέχτηκαν οι
  1. Τσακαλίδης Βασίλειος Δ. Σ Ευόσμου, 
  2. ΜεμετζήςΚων/νος Δ.Σ. Παιονίας, 
  3. Λαγδάρης Ευάγγελος δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού και 
  4. Σωτηράκης Κων/νος Δ.Σ. Κορδελιού – Ευόσμου.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασής του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου Μιχάλης Γεράνης τόνισε ότι «τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία απαιτούν να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωτικά και σε κλίμα ομοφωνίας και συνεργασίας .

Σύμφωνα με τον κ. Γεράνη τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα προς την κατεύθυνση της προώθησης των έργων του περιφερειακού σχεδιασμού ήταν πολύ σημαντικά όμως θα πρέπει να επιταχυνθούν με πρώτο το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης που δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες ενώ τόνισε ότι «δίνουμε μεγάλη μάχη για να προστατευτεί το δημόσιο χρήμα από τους εκβιασμούς του εργολάβου που ζητάει επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ».



Για τα άλλα έργα του περιφερειακού σχεδιασμού με πρώτο το έργο του ΣΜΑ Ευκαρπίας ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΦοΔΣΑ δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθούν πάση θυσία ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει να αλλάξουμε συνολικά κουλτούρα στη διαχείριση των απορριμμάτων δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση, στην πρόληψη και στη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων καθώς και στην ενεργειακή αξιοποίηση».

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την τοποθέτηση του Μ. Λαμτζίδη:


Μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση του δημάρχου Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλου: