Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης «Βεργίνα TV».  


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 28,3%, έναντι 25,2%, που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.  Κάτω του 2% κινούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%) και η ΔΗΜΑΡ (0,7%).

Σημαντική, εξάλλου, παραμένει η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών στην ερώτηση περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει 38% των προτιμήσεων, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα. 

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Αντώνης Σαμαράς αξιολογείται ως ο καταλληλότερος να τη διαχειριστεί με ποσοστό 46%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34% των ερωτηθέντων.

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη της προεδρικής εκλογής, ποσοστό 49% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Σταύρο Δήμα «καλή επιλογή», ωστόσο 43% εκτιμούν ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.