Ακόμη... ψάχνονται οι ιταλικές αρχές, με τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου "Norman Atlantic", που άρπαξε φωτιά λίγο πριν βγει από τα ελληνικά χορικά ύδατα και καίγονταν για πάνω από ένα 24ωρο στο Ιόνιο Πέλαγος...


Μετά από έντονο διάβημα που έγινε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, οι ιταλικές Αρχές ανέφεραν επισήμως ότι ο αριθμός των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας με το πλοίο ''NORMAN ATLANTIC'' ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 10 άτομα, εκ των οποίων τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί, 4 οι ταυτοποιημένοι αλλοδαποί και 2 ακόμη μη ταυτοποιημένοι.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι εντοπίστηκε μια σορός αγνώστων λοιπών στοιχείων από διασωστικές δυνάμεις της Ιταλικής Ακτοφυλακής στη θάλασσα, η οποία λόγω αντίξοων συνθηκών δεν κατέστη εφικτό να περισυλλεγεί.

Το αρχηγείο του Λιμενικού διατηρεί επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων, καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν διαβιβάσει οι Ιταλικές Αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις καταγραφές των ονομάτων.

Τα ερωτήματα για την τραγωδία παραμένουν:

  1. Λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του σκάφους κι αν ναι για ποιον λόγο καθυστέρησε η εκπομπή του SOS;
  2. Για ποιον λόγο απομακρύνθηκε από τις ελληνικές ακτές ο Ιταλός καπετάνιος;
  3. Γιατί οι Ιταλοί επέμεναν να ρυμουλκήσουν το κουφάρι του πλοίου στις ιταλικές ακτές;
  4. Απέπλευσε το σκάφος με προβλήματα που διαπίστωσε έλεγχος;
  5. Ήταν ικανό το πλήρωμα να ανταπεξέλθει και τι έγινε τις πρώτες ώρες με τους επιβάτες;

Πλέον, απαντήσεις στα ερωτήματα αναζητούν οι εισαγγελείς, τόσο σε Ιταλία όσο και σε Πειραιά.