aeras_01.jpg

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, ο καιρός και μόνο το πρωί θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στην ανατολική χώρα, ενώ κατά τόπους παγετός θα επικρατήσει τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 10 στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από -1 έως 12 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 14 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια κεντρικά πελάγη, όπου το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς σχεδόν μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου, ενώ η μέγιστη στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.