Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού και τεχνολογίας, Google ανακοίνωσε ότι προχωρά στο κλείσιμο της υπηρεσίας παροχής διαδικτυακών ειδήσεων, την γνωστή Google News, στην Ισπανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.


Αιτία για την κίνηση αυτή αποτελεί το γεγονός ότι η νομοθεσία στη χώρα υποχρεώνει πλέον τους διαδικτυακούς τόπους να πληρώνουν για τη χρήση ειδήσεων από οποιαδήποτε πηγή (εφημερίδα, περιοδικό ή και άλλη ιστοσελίδα) ανεξάρτητα από το εάν αξιοποιούν ολόκληρη ή μέρος της είδησης και από το εάν αναφέρουν ή όχι την πηγή.

Η απόφαση της Google δεν επηρεάζει μόνο τους αναγνώστες εντός ισπανικού κράτους αλλά και όλους εκείνους που διαβάζουν ειδήσεις από το Google News στην ισπανική γλώσσα, είτε κατοικούν στη Λατινική Αμερική είτε οπουδήποτε αλλού στην υφήλιο.

Σε ανακοίνωσή της, η Google τονίζει ότι ο νέος νόμος στην Ισπανία καθιστά την υπηρεσία Google News μη βιώσιμη δεδομένου ότι δεν προβάλλονται σε αυτήν διαφημίσεις και ως εκ τούτου δεν προκύπτουν έσοδα για την εταιρεία ώστε να πληρώνει για τη δημοσίευση ειδήσεων.