Με δυο εκδηλώσεις εναρμονισμένες με το πνεύμα των Χριστουγέννων και με βασικό άξονα την προσφορά στο συνάνθρωπο, ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 13.30, εκπρόσωποι του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης και του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL θα προσφέρουν πακέτα με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα».

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό brunch με την παρουσίαση του ελληνικού πρωινού στο ξενοδοχείο ”THE MET”, το οποίο θα δημιουργήσει ένα μενού αξίας 15 ευρώ. Μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βορείου Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική. Το μενού θα πλαισιώσουν εδέσματα, οι συνταγές των οποίων συμπεριλήφθηκαν στο Γαστρονομικό Οδηγό Πόλης, που εκδόθηκε πρόσφατα από το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως το κουλούρι Θεσσαλονίκης, ο τραχανάς με τυρί, οι λουκουμάδες με μέλι και τα πιροσκί με πατάτα. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, ότι ήδη αρκετοί φορείς της πόλης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την πρόθεσή τους να προμηθευτούν μεγάλο αριθμό προσκλήσεων, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά το Σύλλογο.

Η κυστική Ίνωση (ή Κυστική Ινώδης Νόσος ή Ινοκυστική Νόσος) είναι η πιο συχνή παγκοσμίως, κληρονομική και θανατηφόρα νόσος της λευκής φυλής. Ένα στα 2.000 έως 2.500 παιδιά γεννιούνται με κυστική ίνωση. Στην Ελλάδα ο αριθμός αυτός ανέρχεται ετησίως σε 50 έως 60 παιδιά.

Οι δύο τελευταίες εκδηλώσεις του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL σηματοδοτούν τη συνέχιση της προσπάθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης και του τμήματος Τουρισμού να ενισχύονται κάθε χρόνο, μέσω του θεσμού, φιλανθρωπικά σωματεία που διακρίνονται για την προσφορά τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη.