"Δώσε κάτι κι εγώ θα σου βρω δουλειά. Υπάρχει προκήρυξη"... Η ελπίδα που πουλούσε, ο 49χρονος υπάλληλος δήμου στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης ήταν αρκετή για να ξηλωθούν κομποδέματα...


Ο 49χρονος, όμως, πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έπαιρνε τα χρήματα και γινόταν... μπουχός.

Τέλος στη δράση του έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης.  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης επέλεγε προσεκτικά τα θύματά του και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, με διάφορα τεχνάσματα και κυρίως με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας, έβαζε χέρι στις οικονομίες μιας ζωής... Κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του ως Δημοτικού υπαλλήλου και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων, υποσχόταν την πρόσληψή τους, επικαλούμενος υποτιθέμενη προκήρυξη συγκεκριμένου Δήμου.

Για λόγους μάλιστα αληθοφάνειας, παρέδιδε πρακτικά μαθήματα στα υποψήφια θύματά του, χρησιμοποιώντας υπηρεσιακό όχημα του Δήμου όπου εργαζόταν!

Κάθε τόσο, όμως, έβρισκε μια δικαιολογία, πότε για να συνταχθεί ένα πιστοποιητικό, πότε για να βρεθεί ένα δικαιολογητικό, πότε για να αναβαθμιστεί το δίπλωμα οδήγησής τους, κι έπαιρνε όλο και περισσότερα χρήματα...

Σε κάποιες περιπτώσεις παρότρυνε τα θύματα να συνάψουν δάνεια, για να συνεργαστούν στο μέλλον και τσέπωνε τα δάνεια αυτά!

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, σε χρονικό διάστημα δέκα ετών από το έτος 2004 έως και το 2014, ξεγέλασε τουλάχιστον 13 άτομα κι άρπαξε, συνολικά, 47.657 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να πάρει επιπλέον 1.510 ευρώ -χωρίς να τα καταφέρει.

Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του 49χρονου άντρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.