Εκδήλωση με θέμα «Καταπολέμηση του Ρατσισμού και των διακρίσεων - Πολιτικές και μέτρα των Δήμων»  την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Την εκδήλωση οργανώνουν η 1η Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θεσσαλονίκης και το ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας,

Εισηγήσεις θα κάνουν η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΕΜ Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελεάννα  Ιωαννίδου, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΕΜ Δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, η Πρόεδρος  της 1ης Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελένη Χοντολίδου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η έκθεση «Ρατσισμός και διακρίσεις στην Ελλάδα σήμερα», την οποία συνέταξαν ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Τάκης και ο φιλόλογος, πρόεδρο του Δ.Σ του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας». Αντώνης Γαζάκης. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Διευθύντρια του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Όλγα Δρόσου.