Συμπαράσταση "στην αγωνία και τον αγώνα των εργαζομένων στο κατασκευαστικό τμήμα" του μετρό, εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, τα μέλη και η διοίκηση του Σωματείου Eργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.


Με αφορμή την προσωρινή άρνηση της κατασκευαστικής κονοπραξίας να υπογράψει τη δεύτερη συλλογική σύμβαση για τις αρχαιολογικές εργασίες, υποστηρίζουν ότι, η ενέργεια αυτή "ενισχύει τις φήμες, τα δημοσιεύματα για την διαφαινόμενη πρόθεση της ΑΕΓΕΚ να αποχωρήσει από το έργο".

Οι εργαζόμενοι απευθύνουν "μία τελευταία έκκληση να επικρατήσει η σύνεση, η ωριμότητα και η λογική. Δεν είναι δυνατόν, το μοναδικό μεγάλο έργο της χώρας, το οποίο έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του στο σύνολό της, να βρίσκεται σε τέτοια δεινή θέση", τονίζουν. 

Οι εργαζόμενοι απαιτούν, "από όλους τους πολιτικούς φορείς της πόλης, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με τις ενέργειες που θα αναλάμβαναν προκειμένου να ξεμπλοκάρουν το πολύπαθο έργο". 

Τέλος, δηλώνουν, "σε περίπτωση που δεν πρυτανεύσει η λογική, πως είμαστε έτοιμοι, όπως και στο παρελθόν, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, εκθέτοντας τους υπευθύνους στην κοινή γνώμη, εξασφαλίζοντας το νομικό πλαίσιο για τη συνέχιση των εργασιών και δείχνοντας έτσι το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της πόλης, η οποία μαστίζεται από ένα έργο που αντί για πνοή, έχει γίνει πληγή".