dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_08.jpg

Έρευνα σε βάρος των τεσσάρων ορκωτών λογιστών που δεν εντόπισαν τις "μαύρες τρύπες" στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου, παρήγγειλε ο εισαγγελέας.

 

Την εντολή για έρευνα έδωσε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, στην επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Χριστίνα Καπαμά. Η εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα  στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Αφορμή για την έρευνα φέρεται να δόθηκε από τις συνεχείς αναρτήσεις του πρώην δημάρχου στο blog του, σύμφωνα με τις οποίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της δημαρχίας του, οι ελεγκτικές αρχές δεν είχαν εντοπίσει το παραμικρό. Γι αυτό και ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της "ψευδούς βεβαίωσης", σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Να σημειωθεί ότι, κατά των ορκωτών λογιστών κινήθηκε και η νυν διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ζητά αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ μόνο για την υπόθεση της παγίας προκαταβολής. Η αγωγή του δήμου θα συζητηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2015. Η αγωγή αυτή ήταν άλλη μία αφορμή για την έρευνα κι επισυνάπτεται στη σχετική δικογραφία.