Αλλοδαπός έβαλε "μπράβους" για να πάρει πίσω 5.500 ευρώ από 57χρονο Έλληνα!


Ως δράστης φέρεται αλλοδαπός 51 χρόνων, σε μια μπερδεμένη περίπτωση, με την οποία ασχολείται το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, τον Σεπτέμβριο που πέρασε, ο 57χρονος κατήγγειλε πως τον... απήγαγαν και τον κρατούσαν παράνομα. Η απαγωγή έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2014, από τρεις αγνώστους. Οι μπράβοι "φόρτωσαν" τον 57χρονο Έλληνα σε ένα αυτοκίνητο κι εκεί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μ' έναν 51χρονο αλλοδαπό. Εκείνος του ζήτησε, με τη βία, 5.500 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο αλλοδαπός είχε δώσει στον 57χρονο μεγάλο χρηματικό ποσό, για να τον "εξυπηρετήσει" και να κάνει για λογαριασμό του αλλοδαπού μια οικονομική συναλλαγή. Ο 57χρονος, όμως, κράτησε τα χρήματα για λογαριασμό του.

Στη συνέχεια, οι "μπράβοι" πήγαν τον 57χρονο σε ερημικές τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης κι εκεί τον απειλούσαν και τον χτυπούσαν, για να τους δώσει τα χρήματα. Τελικά, τον εγκατέλειψαν σε στάση αστικών λεωφορείων, σε κακά χάλια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αλλοδαπού και των "μπράβων", θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Φαίνεται, όμως, ότι η υπόθεση θα ΄χει και συνέχεια.