Σίγουρος ότι ο επόμενος χρόνος θα φέρει τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.>>>
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου και αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις:
"Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές λόγω της υπαρκτής και σοβαρής κρίσης αλλά με το κεφάλι ψηλά", σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: "Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε".
Παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεσή του για μια διαφορετική πολιτική- κοντά στον πολίτη, ενώ οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν πράξη.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας "Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους", σημειώνοντας ότι "η πρωτοβουλία αναδεικνύει ότι η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές από το μνημόνιο είναι υπαρκτή, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση της ρήξης με τα συμφέροντα".
"Δέσμευση της νέας διακυβέρνησης θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο", υπογράμμισε.
Όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες Χαϊκάλη για την προσπάθεια χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε πως αποτελεί σοβαρή καταγγελία, ωστόσο επειδή δεν γνώριζε λεπτομέρειες της υπόθεσης, επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης και να επανέλθει.
Πρόσθεσε πάντως πως ακολουθείται "ένας δρόμος ολισθηρός, πιέσεων και επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος". "Η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο", παρατήρησε.