old-woman-using-laptop.jpg

Ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό, θα αποκτήσουν έως τις 29 Δεκεμβρίου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας ενώ παράλληλα θα έχουν, μέσω του διαδικτύου, άμεση πρόσβαση στα ατομικά στοιχεία τους.

Έτσι, θα παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους.
Ο «ψηφιακός λογαριασμός ασφάλισης» θα είναι μοναδικός για κάθε ασφαλισμένο με προσωπικό κωδικό, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά, η ασφαλιστική ενημερότητα.
«Ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης» χαρακτήρισε το νέο σύστημα «Άτλας», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζοντας τα στοιχεία του προγράμματος, ενώ έκανε λόγο για ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
«Στο εξής κάθε εργαζόμενος, θα έχει τη δυνατότητα από τον προσωπικό του υπολογιστή να βλέπει με κάθε λεπτομέρεια το δικό του "ασφαλιστικό βιογραφικό", να ενημερώνεται γιατί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά για 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τα έμμεσα μέλη τους, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα και η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ακόμη και να υπολογίσει την σύνταξή του. Σύντομα η καταβολή της πρώτης σύνταξης θα είναι ζήτημα λίγων ημερών» τόνισε ο κ. Βρούτσης.