Την κεντρική του εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα και πάλι, μαζί μικροί μεγάλοι» διοργανώνει το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30 έως τις 13.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄1) με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, της παιδικής χορωδίας του «Ασύλου του Παιδιού», των χορωδιών και των ομάδων κουκλοθέατρου και ανάγνωσης παραμυθιών των Κ.Α.Π.Η.

Στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, όπου θα πραγματοποιηθεί το μουσικό πρόγραμμα, θα τιμηθούν οι χοράρχες των παραρτημάτων του 7ου, 13ου και 14ου Κ.Α.Π.Η.

Στο φουαγιέ του Δημαρχείου θα φιλοξενηθούν εκθέσεις δημιουργιών των τμημάτων εργοθεραπείας των Κ.Α.Π.Η., ξυλόγλυπτων αντικειμένων του ξενώνα “Νόστος” του προγράμματος «Ψυχαργώς» του Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου και έργων των μαθητών του παιδικού τμήματος ζωγραφικής της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, που στη συνέχεια θα προσφερθούν στο Παιδοογκολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.