Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του καταδικασμένου (σε 12ετή κάθειρξη) πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, την ώρα που αναμένεται να δικαστεί και για την υπόθεση της παγίας προκαταβολής του δήμου! 


Η δίωξη αφορά παράνομες ειδικές εντολές πληρωμής που δημιούργησαν έλλειμμα άνω του ενός εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης και μαζί του διώκονται πέντε υπάλληλοι του δήμου κι ένας πρώην αντιδήμαρχος. 

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος(ο οποίος έθεσε την υπόθεση στο αρχείο για άλλους 14 εμπλεκόμενους) παρήγγειλε στην επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Χριστίνα Καπαμά να ασκήσει ποινική δίωξη για  απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, για:

  • Τον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ταμειακής Υπηρεσίας Θωμά Γκόλα,
  • Τον πρώην ταμειακό διαχειριστή πληρωμών
  • Την προϊσταμένη του Τμήματος Εξόδων.
  • Τη διαχειρίστρια της παγίας προκαταβολής.
  • Την προϊσταμένη του τμήματος Εξόδων.
  • Τον πρώην αντιδήμαρχο Αναστάσιο Γερογιάννη και
  • Τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για άμεση συνέργεια στην απιστία κατ' εξακολούθηση

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τον πρώην αντιδήμαρχο Μιχάλη Ζορπίδη και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Δημήτρη Δημητριάδη, επειδή το αδίκημα (πλημμέλημα) παραγράφηκε, για άλλους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία, για άλλους επτά, επειδή δεν προέκυψε η τέλεση απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, παρά μόνο ενδείξεις για πλημμελήματα που παραγράφηκαν λόγω πενταετίας(ανάμεσα στους τελευταίους είναι ο πρώην δημοτικός υπάλληλος και σημερινός βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος καθώς επίσης και ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Αθανάσαρος).

Η δίωξη στηρίζεται στην έρευνα του οικονομικού επιθεωρητή Αιμίλιου Σαμώλη, που έγινε βασιζόμενη σε αναφορές κακοδιαχείρισης  στις δικογραφίες της υπεξαίρεσης, της παγίας και του ιματισμού. Στο πόρισμα γίνεται λόγος για περίπου 3.000 ειδικές εντολές, οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν σε τιμολόγια προμηθευτών που αναζητήθηκαν στα αρχεία του δήμου, όμως δεν βρέθηκαν ποτέ. Οι αδιαφανείς πληρωμές με ειδικές εντολές αφορούν το διάστημα 1997-2008.