tsipras_79_deth_omilia_20140913_01.jpg

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

 

Είπε ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει», και τόνισε ότι έρχεται η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς ενώ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά ως «πρωθυπουργό του χάους».

O κ. Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο της ανοικτής προγραμματικής διαβούλευσης που πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ στις θεματικές ενότητες: «Πρωτογενής τομέας- Τουρισμός- Ανάπτυξη/Υποδομές», μίλησε για ιστορικές στιγμές και για μια νέα σελίδα που ανοίγεται μπροστά στην πατρίδα. Ο ίδιος ανέφερε ότι, «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε για κινδυνολογική έξαρση που απειλεί τους Έλληνες με το χάος και έκανε λόγο για "Σαμαράς exit".

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους εταίρους μας στην Ευρώπη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους». Μην, παίζουν συνέχισε, με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί. Χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί.

«Μερικοί νομίζουν -συνέχισε - ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

Κι η απάντηση της Βούλτεψη

«Ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ'αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας και ο μοναδικός σπασμός που υπάρχει, είναι αυτός που ο ίδιος υπόσχεται: Ο σπασμός πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής Ελλάδας» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα σπρεντ στο ζενίθ, το Χρηματιστήριο στο ναδίρ και τους διεθνείς οίκους να μιλούν για «αρνητικό πιστωτικό γεγονός» αλαζονικά επιμένει να διακηρύσσει πως είναι ...σκληρό καρύδι. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του είναι οι μόνοι που με τις απίστευτες δηλώσεις τους καλούν τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα.

«Διαπιστώνουμε τέλος, ότι ο κ. Τσίπρας αλλάζει... μουσικό όργανο, ανάλογα με το ακροατήριό του. Στην Κρήτη άφησε τα νταούλια και... έπιασε τη λύρα. 'Εμείς θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν' είπε. Η αλήθεια είναι πως με νταούλια ή με λύρα, μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία»  συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.