Με μια ματιά, ας δούμε πώς είδαν οι εφημερίδες, στα πρωτοσέλιδά τους, την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου"

Η εφημερίδα προσεγγίζει άκρως ειδησεογραφικά την κήρυξη εκλογών και επικαλείται στο πρώτο της θέμα τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οι 27 μέρες της φωτιάς"

Η εφημερίδα γράφει "ο κύβος ερρίφθη και οι πολίτες στις 25 Ιανουαρίου του 2015 θα κληθούν στις κάλπες για να αποφασίσουν ποια κυβέρνηση θέλουν. Οπως αναμενόταν, και η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέβη άκαρπη".

ΕΘΝΟΣ: "Με κρυφά όπλα στον δρόμο για τις κάλπες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέσα σε ένα κλίμα έντονης πόλωσης, που ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται, τα κομματικά επιτελεία προετοιμάζουν τα κρυφά τους «όπλα», προκειμένου να δώσουν την εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου. Οι ηγέτες των κομμάτων σχεδιάζουν ήδη τη στρατηγική τους για τις εκλογές που ουσιαστικά προκηρύχθηκαν χθες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ορθόδοξοι γέροντες προείδαν!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγιος Παΐσιος: «Με τις πέτρες θα πάρει τους πολιτικάντηδες ο λαός"!!! Γέρων Σίμων ο Αρβανίτης:«Ο Θεός θα ανυψώσει την Ελλάδα... επέρχεται η κάθαρσις»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εθνικό δίλημμα ευθύνη ή λαϊκισμός"

Η εφημερίδα γράφει "Αντώνης Σαμαράς: «Οι πολίτες θα επιλέξουν τη σταθερότητα και θα σβήσουν ψεύτικες υποσχέσεις και πυροτεχνήματα». Αλέξης Τσίπρας: Εμπρηστικός λόγος με αναφορές στο παρελθόν, αλλά ούτε κουβέντα για το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις υποσχέσεις. Βρυξέλλες, ΔΝΤ, ΕΚΤ: «Η αβεβαιότητα στην Ελλάδα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξεως".

ΕΣΤΙΑ: "Αυτοκαταργήθηκε η χειρότερη Βουλή"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χειρότερη Βουλή από συστάσεως του νεωτέρου ελληνικού κράτους, ως προς το επίπεδο των μελών της, απεφάσισε χθες να αυτοδιαλυθεί. Δείγμα και αυτό της ανευθυνότητας των 132 βουλευτών που αρνήθηκαν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να εκβιάσουν την διενέργεια προώρων εκλογών".

Η ΑΥΓΗ: "Στα χέρια του λαού το κλειδί της χώρας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την ψήφο του μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής για την κοινωνική σωτηρία, την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της Ελλάδας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τέλος εποχής"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρωθυπουργός ξεκίνησε αμέσως την προεκλογική εκστρατεία, με βασικό χαρτί την κινδυνολογία. Επέλεξε την τακτική της μετωπικής σύγκρουσης με τον Αλ. Τσίπρα, καθώς οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι έτσι ενισχύεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και δεν αμφισβητείται ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι η πολιτική του βάλλεται και από κυβερνητικούς βουλευτές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Είκοσι έξι ημέρες σκληρών διλημμάτων"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε προεκλογική περίοδο «εξπρές» 26 ημερών, που όμως θα συνοδευτεί από σκληρά πολιτικά διλήμματα, εισέρχεται από σήμερα η χώρα μετά την άκαρπη καταληκτική ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και ενώ η Ευρωζώνη έσπευσε χθες να καταστήσει σαφές ότι το διακύβευμα των πρόωρων εκλογών είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και πως οι συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί και οι μεταρρυθμίσεις δεν τελούν υπό διαπραγμάτευση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κάλπες φωτιά στις 25 Ιανουαρίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τρέχουν για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων τα κόμματα", ενώ θέτουν "αμείλικτα διλήμματα προς ψηφοφόρους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τετέλεσται. Εκλογές 25 Ιανουαρίου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Βουλή των Ελλήνων δεν εξέλεξε τελικά Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθως ο Σταύρος Δήμας πήρε 168 ψήφους και στην 3η ψηφοφορία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ αυτό θα μετρήσει για το λαό"

Η εφημερίδα σημειώνει "αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια. Σ΄αυτές τις εκλογές, αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή. Αυτό θα μετρήσει για το λαό, για τη χώρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι εκλογές που κανείς δεν ήθελε"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πρόωρες κάλπες στις 25 Ιανουαρίου μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας - και παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας με βάση τις δημοσκοπήσεις - οδηγείται η χώρα, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο τρόπος ζωής νικά 4 στους 10 καρκίνους! 

Αποκαλυπτικά στοιχεία επιστημόνων για την πραγματικότητα του καρκίνου, υποστηρίζει ότι φιλοξενεί η εφημερίδα. Όπως υπογραμμίζει "Περισσότεροι από 4 στους 10 καρκίνους θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν οι άνθρωποι ζούσαν πιο υγιεινά. Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν πως 42% των καρκίνων είχαν άρρηκτη σχέση μονάχα με τον τρόπο ζωής. Μονάχα το κόψιμο του τσιγάρου θα αποτελούσε καταλύτη για την αναχαίτιση της εμφάνισης καρκίνου". 

ESPRESSO: 10 Νεκροί - χάος με τους αγνοούμενους

Στη φωτιά του Norman Atlantic αναφέρεται στο πρώτο της θέμα η εφημερίδα. Οι εκλογές φιλοξενούνται σε ένα θέμα κάτω αριστερά στη σελίδα, όπου τονίζεται πως "Οι εκλογές φέρνουν αλλαγές στο Mega", υποστηρίζοντας ότι εξετάζεται η αλλαγή της Σαράφογλου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Kontranews: "Μας πρόδωσαν Σαμαράς Βενιζέλος Γιωργάκης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωποι με την οργή του λαού θα βρεθούν στις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου οι γκαουλάιτερ των ξένων τοκογλύφων, που έδεσαν τη χώρα χειροπόδαρα και την παρέδωσαν βορρά στις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις".

Star Press: "Μας πλάκωσαν στο ξύλο για να σωθούν"

Η εφημερίδα αναφέρεται στη φωτιά του Norman Atlantic και φιλοξενεί μαρτυρίες διασωθέντων. Οι εκλογές φιλοξενούνται σε θέμα πάνω δεξιά στο πρωτοσέλιδο, δίπλα στο λογότυπο, με τίτλο "Βρώμικος πόλεμος για τις λίστες των κομμάτων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη δοκιμασία. Αγωνία 27 ημερών για την οικονομία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συνθήκες ακραίας πόλωσης και γενικευμένης αβεβαιότητας οδεύει η χώρα στις εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου. Για την ευάλωτη ακόμη ελληνική οικονομία, ο εκλογικός κύκλος των 27 ημερών θα αποτελέσει μια μεγάλη δοκιμασία: Ενα θολό τοπίο περιβάλλει την «επόμενη ημέρα», καθώς μπορεί να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόωρες εθνικές εκλογές έβγαλε η κάλπη της Βουλής"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου οδήγησε η νέα αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκεντρώσει στη Βουλή την απαιτούμενη πλειοψηφία 180 βουλευτών υπέρ του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σε μια ψηφοφορία η οποία αντιμετωπίστηκε από το σώμα ως εντολή για τη συνέχιση ή μη του κυβερνητικού προγράμματος".