paok_tzavelas_levadiakos_paok_1_2_20141221_02.JPG

Η μονολεκτική δήλωση του Άγγελου Αναστασιάδη στο συνδρομητικό κανάλι, τα είπε όλα: “Παρωδία”!

 

Αυτό ήταν το παιχνίδι της Λειβαδιάς. Ο διαιτητής Παππάς έκανε ό,τι μπορούσε για να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο –τελικά- ΠΑΟΚ. Έβαζε συνεχώς τους γηπεδούχους στην περιοχή με ανύπαρκτα φάουλ. Δεν έδωσε ούτε ένα φάουλ στον Περέιρα που έφαγε… το ξύλο της ζωής του. Δε χρέωσε με κάρτες τους αμυντικούς των γηπεδούχων που μάρκαραν με γροθιές, κλοτσιές και μπουνιές. Απέβαλε (σωστά) τον Μάντζιο, αλλά έδειξε κόκκινη και στον Τζαβέλα που δέχεται την επίθεση και (κακώς) αντιδρά. Φυσικά και δεν μπορούσε να δώσει πέναλτι στο χέρι του Παπαδόπουλου, καθώς ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν έχει πρόθεση –πράγμα που ορίζει ο κανονισμός για να σφυριχθεί η εσχάτη των ποινών. Έκοψε με επιθετικά φάουλ επιθέσεις του Δικεφάλου όποτε έπαιρνε την κεφαλιά ο Αναστασιάδης. Τι άλλο να κάνει!

levadiakos_paok_1_2_20141221_01.JPG

Για το Λεβαδειακό τι να πούμε; Προσπάθησε να τιμήσει (τη φανέλα του; ). Είναι η τρίτη συνεχόμενη ομάδα που σκίζεται να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, μετά τις Ξάνθη και Γιάννινα. Τέτοιο πάθος δεν έχουμε ξαναδεί. Μπράβο στους ποδοσφαιριστές της Λειβαδιάς που δεν χαρίζονται σε κανέναν –ή… σχεδόν σε κανέναν.

Στον ΠΑΟΚ πρέπει να το πάρουν απόφαση. Έτσι θα προχωρήσουν. Σχεδόν όλοι θα τους βάλουν στο… σημάδι. Εύκολα παιχνίδια δε θα υπάρχουν. Ακόμη και ομάδες που θα έχουν πέσει –θα το δείτε- θα παίζουν για την… ιστορία τους. Αυτά που γίνονται με “άλλους” αντιπάλους, που ξεκουράζονται παίκτες και μετριούνται οι κίτρινες, δε θα γίνουν με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Κουράγιο να ΄χει ο Δικέφαλος…

paok_fans_livadia_20141221_01.JPG

Να γράψουμε κριτική για το παιχνίδι; Τι να πούμε για μια ομάδα που αναγκάζεται για άλλη μία φορά να παίξει με δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη; Που είδε δυο ακόμη παίκτες της να αποχωρούν τραυματισμένοι(Βίτορ και Παπαδόπουλος); Που κρεμόταν από έναν παίκτη (τον Μαντούρο) που έπαιζε τα τελευταία λεπτά… κουτσός, από τις κλοτσιές; Από το 51’ και μετά δεν έμεινε τακτική για τακτική.Σκοπός του Δικεφάλου ήταν να πάρει τη νίκη και με τους αμυντικούς να αποχωρούν τραυματισμένοι, άλλος τρόπος δεν υπήρχε.

Για τον Λεβαδειακό, που έχασε ευκαιρίες τις οποίες δημιουργούσε την μία μετά την άλλη ο Παππάς, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα: Θεία δίκη… Αν δεν τον έχανε τον Κονέ ο τραυματισμένος Μαντούρο η ομάδα από τη Λειβαδιά δε θα είχε μπει ποτέ στο παιχνίδι –και δε θα ήταν και κατηφές το στούντιο στην Κάντζα…

H ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 80' Κονέ - 12' Τζαβέλλας, 51' Περέιρα

ΔΟΚΑΡΙ: 27' Περέιρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 23' Μάντζιος - 23' Τζαβέλλας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67' Γκόμεζ - 49' Ρατς, 53' Παπαδόπουλος, 83' Ιτάνζ, 90'+3' Μαντούρο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Γεωργιάδης (85' Νικολακάκης), Σκέμπης (58' Γιακουμάκης), Μάγκας, Τομάς, Γκόμεζ, Σάντσες (30' Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Βούκσεβιτς, Κονέ, Μάντζιος.

ΠΑΟΚ: Ιτάντζ, Σκόνδρας, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ (63' Ποζατζίδης), Μαντούρο, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (53' Γκολάσα), Περέιρα (89' Σαββίδης), Αθανασιάδης.

Κι όπως έκλεισε τις δηλώσεις του ο Άγγελος Αναστασιάδης, θα κλείσουμε κι εμείς: “Καλά Χριστούγεννα”.