dimarxeio_04.jpg

Με μια ματιά οι πιο σημαντικές σημερινές (Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014) εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη:

 

12.00

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με θέμα τον απολογισμό του 2013.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας.

16.00

Η 16η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

17.00

Στην πλατεία Ρομφέη (Κουλέ – Καφέ). Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Κάλαντα και μελωδίες από μαθητές του ωδείου Άνω Πόλης.

Στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας – Θ.Ε.ΠΑ.Ν., Παπαδιαμάντη 1 & Κατσαντώνη, στο Κορδελιό, Εργαστήριο (Workshop) με θέμα: «Μονογονεϊκή Οικογένεια & Απασχόληση – Αυτή η θέση εργασίας είναι δική σου», στο πλαίσιο της πράξης «Μονογονεϊκές Οικογένειες, Απασχόληση και Τοπική Κοινωνία στη Δυτική Θεσσαλονίκη». Από το Δήμο Κορελιού – Ευόσμου και την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ».

17.30

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Εκδήλωση για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, βασισμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης «Το φουστάνι της Γης».

18.00

Εκδήλωση με πειράματα και θέμα “Η επιστήμη των Χριστουγέννων”, στο δημαρχείο Ευόσμου-Κορδελιού, από τους PHYSICS PARTIZANI, για μαθητές και κοινό.

18.30

Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στην Αριστοτέλους, παρουσίαση βιβλίου του Ι.Ν.Μαρκόπουλου, Καθηγητή Φιλοσοφίας της Τεχνοεπιστήμης, ΠΤΔΕ της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, με τίτλο: «Επιστήμη και Ηθική – Εισαγωγή στην περιπέτεια μιας διαχρονικά αμφίδρομης σχέσης». Ομιλητές: Σωκράτης Δεληβοριάς, καθηγητής φιλοσοφίας ΑΠΘ, Ελένη Καλοκαιρινού, αν.καθηγήτρια φιλοσοφίας ΑΠΘ, Βίκη Καραβάκου, αν.καθηγήτρια φιλοσοφίας,Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Γιώργος Τσιάκαλος, Ομοτ.καθηγητής παιδαγωγικής ΑΠΘ.

19.00

Στο Βασιλικό Θέατρο, εκδήλωση με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Το χθες. Θεσσαλονίκη: Το σήμερα και το αύριο». Ομιλητές: Πρόδρομος Νικηφορίδης, αρχιτέκτων, Ελένη Σβυριάδη, αρχιτέκτων, στέλεχος της πρωτοβουλίας «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», Περικλής Μήτκας, Ισμήνη Τορνιβούκα, επιχειρηματίας και συγγραφέας, Σάκης Ιωαννίδης, δημοσιογράφος. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Από το Σύλλογο Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Anatolia και από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

Εκδήλωση με θέμα “Η Ιστορία της Όπερας”, στο κτίριο της ΚΟΘ, στην παραλιακή λεωφόρο. Σήμερα, η Ρωσική και Σοβιετική Σχολή τραγουδιού, ως το 1950.

19.30

Στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Τιμητική εκδήλωση για τα 40 χρόνια Ιερατείας Επισκόπου Θεουπόλεως, Παντελεήμονος.

20.00

Στο χώρο του ΕΚΑΨΥ, Εγνατίας 95, 3ος όροφος, Χριστουγεννιάτικη γιορτή – Bazaar, από την Εταιρεία για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία.

20.15

Στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του προγράμματος "Φιλολογικά Βραδινά" του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ "Ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ" θα μιλήσει   ο  Άρης Μέντζος, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Το πρωτοβυζαντινό ανάκτορο της Θεσσαλονίκης».

20.30

Στο κέντρο πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», στη Σταυρούπολη, αφιερωματική μουσική συναυλία «Ασην Κιμισχαναν σα Μεταλλεία». Ερμηνεύει ο Μπάμπης Ιορδανίδης. Συντονίζει και προλογίζει ο Δημήτρης Πεταλίδης. Από το Μουσικό Εργαστήρι των «Ακριτών του Πόντου».