tsipras_kouvelis_01.jpg

Καθώς το ενδεχόμενο να ψηφιστεί ο Σταύρος Δήμας από 180 βουλευτές την ερχόμενη Δευτέρα απομακρύνεται, τα σενάρια που θέλουν εκλογές φουντώνουν. Ακόμη περισσότερο φουντώνουν τα σενάρια περί συνεργειών.

 

Ένα από αυτά θέλει τον Φώτη Κουβέλη, παρά τις συνεχείς δηλώσεις περί του αντιθέτου, να τολμά την ηρωική έξοδο από την Δημοκρατική Αριστερά. Έτσι, ο πολιτικός που συνέπραξε στην πρώτη τρικομματική κυβέρνηση, που υπέγραψε το Μνημόνιο 2, θα βρεθεί σε ένα αντιμνημονιακό κόμμα, όνειρο του οποίου είναι να… σχίσει το ίδιο μνημόνιο που είχε υπογράψει ο Φώτης Κουβέλης! Μπερδεμένα πράγματα…

Μάλιστα, τα σενάρια θέλουν τον Φώτη Κουβέλη να παίρνει θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ –και μάλιστα ψηλά, αν καταφέρει να ενσωματώσει στην Κουμουνδούρου την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ. Φυσικά, κάτι τέτοιο, διαψεύδεται παντελώς από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κόψουν κάθε σχετική συζήτηση: «Ραντεβού για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας, κλείστηκε ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουβέλη. Αυτό είναι και τίποτα περισσότερο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας των δύο κόμματων.  «Εκείνο το οποίο έχει αυτήν τη στιγμή ξεκαθαρίσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στην ανάγκη να μην προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προσφύγουμε σε εκλογές» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμπερίληψης των βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Δεν έχουμε μπει σε τέτοιες συζητήσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180, στην τρίτη ψηφορορία για εκλογή Προέδρου, τονίζοντας ότι οι οκτώ παραπάνω ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία «ήταν προεξοφλημένοι από την προηγούμενη εβδομάδα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Ποιος Έλληνας, όμως, πιστεύει ότι τα κομματικά επιτελεία δεν έχουν επιδοθεί σε κινήσεις εκλογών; Οι πληροφορίες θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη να αναζητεί χώρο για προεκλογικό περίπτερο. Αλλά αυτό είναι θέμα… άλλης ανάρτησης.