dimas_03.jpg

Από το μεσημέρι σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων, απαξάπαντα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ξορκίζουν τις ακροδεξιές ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Πρώτος ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, Σταύρος Δήμας, δήλωσε “απεταξάμην”…

"Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής". Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ.

"Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί»νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στα σενάρια να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της ΧΑ τον κ. Δήμα, στις 29 Δεκεμβρίου. «Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχτεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος , μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

kalafatis_agora_20141224_01Αλλά και ο Σταύρος Καλαφάτης, που συναντήθηκε με δημοσιογράφους στη βόλτα που έκανε, Παραμονή Χριστουγέννων, στην αγορά της Θεσσαλονίκης, είπε πως δεν μπορεί να διανοηθεί καν κάτι τέτοιο:  Είπε πως δεν περνά καν από το μυαλό του ότι «σε μια τέτοια διαδικασία θα είναι ρυθμιστές αυτοί οι άνθρωποι. Προσωπικά δεν μπορώ να το φανταστώ».